Михайлов: Сравненията между Хърватия и България са излишни, гоним класиране на Евро 2020


Михайлов: Сравненията между Хърватия и България са излишни, гоним класиране на Евро 2020
Снимка: БГНЕС

2101 0

Президентът не Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира успеха на Хърватия на Световното първенство по футбол и какви са целите пред българския национален отбор.

"Почвам отзад напред. Вчера имах среща с президента на Турския футболен съюз. Съседна Турция е с население 80 милиона души и 100 милиона евро бюджет, но и тя не можа да се класира на финалите на Световното първенство. Тези 100 милиона евро е само бюджетът на турската федерация, а парите, с които боравят тамошните клубове, са още по-високи.

Населението на една държава не е определящо за футболните й качества. Хърватска винаги е имала играчи на високо ниво. В момента 11-те й титуляри играят в реномирани отбори на световно ниво. Хърватите продават футболистите си много рано, на по 18-19 години, но самите им футболисти очевидно имат по-голям характер и талант, които качества по-късно развиват и усъвършенстват. Не населението на една държава има значение за футбола, а поколението", заяви Михайлов пред "Блиц".

"Хърватите постигнаха сегашния си огромен успех след 20-години усилия. През това време те имаха играчи, които почти изцяло играеха в италианското първенство. Сега имат футболисти в Реал Мадрид и Барселона. Успехът на Хърватска е закономерен. Предполагам, че за повечето от сегашните им играчи изминалото световно първенство ще е последният им голям форум. За мен сравненията между Хърватска и България са излишни", допълни още той.

Относно новия формат - Лига на нациите и ще даде ли той повече шансове на нашия национален отбор за класиране на Европейското първенство: "Всички предполагаме, че с този формат шансовете на националния ни отбор ще се увеличат. На пръв поглед групата ни изглежда преодолима, но в действителност е доста тежка, тъй като в нея няма изявен фаворит и възможностите са много изравнени. Ние ще се борим с всички сили да се класираме за Европейското първенство. Това съм казал и на селекционера Хубчев. Няма обиграване, няма подмладяване! Ще се пускат най-добрите футболисти, за да се постигат резултати".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички