Кралев: Съществуването на професионален клуб излиза 2 млн, с компромиси няма да прогресираме


Кралев: Съществуването на професионален клуб излиза 2 млн, с компромиси няма да прогресираме
Снимка: БГНЕС

833 0

„Срещата дойде абсолютно навреме, предвид потребността от реформа в българския футбол. За съжаление не видях представители на някои от водещите клубове в страната, дано разберат какво сме обсъждали и какво ще бъде тяхното мнение”. Това заяви спортния министър Красен Кралев след срещата на на представители на БФС и на български футболни клубове.

Държавата ще направи всичко възможно, за да помогне на българския футбол, разбира се, в рамките на законовите на наредби. Ясно е, че няма как да бъдат финансирани частни стадиони.

Министърът даде отлична оценка на проведената среща и се надява в следващите два месеца да намерят решение за формата на първенството.

Според него трябва да се помага повече на клубовете в малките населени места, но не изцяло държавата да отгoваря за издържането на клубовете.

"Видяхме цифрите, и стана ясно, че съществуването на професионален клуб излиза най-малко 2 милиона лева. Ако ги нямаш, започваш да дължиш на играчи, на треньори, не са коректни. Знаете колко отбора фалираха. Има клубове, които няма как да изпълнят критериите за база, но имат финансите, и те трябва да играят на друго място, докато я реконструират".

Кралев заяви, че до момента се е видяло, че няма как да се прогресира с правенето на компромиси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички