Борислав Михайлов: ЦСКА може да заиграе в А група още от следващия сезон


Борислав Михайлов: ЦСКА може да заиграе в А група още от следващия сезон
Снимка: БГНЕС

1117 0

Срещата за съдбата на българския футбол приключи след близо 3 часа и половина. На пресконференция след срещата президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че ЦСКА може да играе в А група още от следващия сезон, ако отговори на критериите, които са изготвени.

"ЦСКА може да участва още от следващия сезон, ако отговаря на лицензионните условия. Ако отборите нямат осветление на стадионите си, то те трябва да покажат, че имат сключен договор за наем на стадион, отговарящ на условията", заяви президентът на БФС.

Той сподели още, че изпълнителният директор на "червените" Александър Тодоров не е бил на срещата, но е присъствал упълномощен от него човек. Освен това заяви, че не е чувал варианта Литекс да стане ЦСКА.

Поканените отбори са 24 - 10 от професионалния футбол и 14 от втория ешелон. 

"Лигата не е Висша, а е професионална. Целта е да се увеличат отборите, участващите в нея. Колко точно ще бъдат обаче ще стане ясно през май, след като се подадат документите за лицензиране до 30 април. Преди това клубовете ще трябва да отговарят на анкетна карта, под която ще се отговаря на въпроси какъв искат да е форматът", заяви Михайлов.

„Този формат се прави за всички клубове, заради вас журналистите и заради феновете. Правилата за лицензиране са ясни, всяка година са едни и същи”, допълни още той.

На запитване дали ЦСКА са поканени за А или Б група, Михайлов отговори, че са поканени, както всички останали клубове, за лиценз в А професионална група.

Относно това защо Локомотив София не е сред поканените отбори Боби Михайлов заяви: „Аз съм приятел със собственика на Локомотив София. Има някакво неразбиране. Иван Василев заяви, че няма амбиции дори за В група, защото сам издържа отбора. Отборът на Локомотив София играе в окръжна група и това е нормално да не бъдат поканени“. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички