Кошмарно полувреме на Ботев (Вр) направи Лудогорец лидер, а Кешеру - първи голмайстор


Кошмарно полувреме на Ботев (Вр) направи Лудогорец лидер, а Кешеру - първи голмайстор
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

6038 0

Лудогорец временно се върна на върха в класирането в Първа лига, след като разби безмислостно Ботев (Враца) като гост в 11-ия кръг на първенството. Разградчани се наложиха с 4:1 с хеттрик на Клаудиу Кешеру и едно попадение на Джоди Лукоки.

Ботев инкасира 4 попадения във вратата си през първото полувреме, когато игра безобразно. През втората част врачани показаха по-добро лице и, освен че не допуснаха ново попадение, успяха и да отбележат едно - чрез резервата Валери Домовчийски, за когото това е първи гол с фланелката на Ботев.

Хеттрикът на Кешеру му отреди челно място сред голмайсторите дотук през сезона - той вече има 8 попадения, с 2 повече от Мауридес и Станислав Костов. Заради подобрената голова разлика разградчани ще запазят мястото си на върха в Първа лига и при равенство между Левски и Славия. Само победа може да върне първата позиция на "сините".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна по-активно в мача на "Огоста" и успя да поведе още в 10-ата минута. Тогава Вандерсон изведе Джоди Лукоки, той се измъкна между двама и излезе сам срещу вратаря на Ботев. Лукоки стреля, Костов успя да парира, но при добавката холандецът не сгреши - 1:0 за гостите. Прави впечатление, че Ботев трудно организира атаки и не показва атакуващото си лице, което видяхме в предишни мачове. 

Само 10 минути след откриването на резултата Лудогорец успя да удвои аванса си над Ботев. Лукоки пусна към Марселиньо, който догони топката в наказателното поле до аутлинията и върна към Кешеру. С прецизен удар румънецът вкара своя шести гол в първенството. В 24' Марселиньо можеше да се възползва от поредната грешка в защита на врачани и да оформи класическа преднина за разградчани, но не уцели вратата. Секунди по-късно пак той се размина с третия гол - този път вратарят на домакините спря топката с тялото си.

Гостите продължиха да правят каквото си искат в и в близост до наказателното поле на съперника и в 29' можеха отново да стигнат до гол, но Костов спаси изстрел на Вандерсон. Все пак логичното се случи в 39', когато, необезпокоявани от защитници в червено, "орлите" лесно стигнаха до вратата на Костов. Кешеру подаде на подаде към Лукоки отдясно, той нахлу в наказателното поле и центрира към врухлитащия румънец, който отбеляза за 3:0. Малко след това - в 43', Кешеру отбеляза третия си гол в мача и направи резултата 4:0. В ситуацията Лукоки центрира прецизно към Кешеру, който от десетина метра стреля с воле и направи положението на врачани в мача трагично.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само една промяна в състава си направи Сашо Ангелов за втората част - той извади Илия Миланов и пусна в игра още един нападател - Валери Домовчийски. Колегата му Пауло Аутори прибра Сисиньо и пусна Лукас Саша. Въпреки това Лудогорец започна амбициран за още голове и на два пъти се размина с възможността да отбележи. 

При една от редките си атаки досега врачани успяха да върнат един гол. Петър Атанасов центрира по чудесен начин и Валери Домовичйски с глава от 5-6 метра успя да преодолее Ренан дос Сантос за 1:4. Лудогорец видимо понамали оборотите, но опасностите пред вратата на Красимир Костов не спряха - в 58' Лукоки центрира към Кешеру, но той не успя да засече.

В 60' треньорът на врачани предприе втора смяна - в игра влезе Юлиан Ненов за сметка на Спас Георгиев. Няколко минути по-късно стана смяна и в отбора на гостите - Аутори прибра Светослав Дяков и пусна Яцек Горалски.

След началните минути на второто полувреме врачани показаха значителна промяна в играта си - битка в защита и нелоши неща в предни позиции. В 66' Домовчийски можеше за втори път да се разпише в този мач, но бе спрян от Ренан. Две минути по-рано пък Кешеру се размина с четвъртия си гол в мача, след като Иванов го блокира с шпагат. В 78' Божинов бе сменен принудително от Даниел Генов, тъй като изпитва проблеми с крака си. В Лудогорец също имаше смяна - Форстър влезе на мястото на Кампаняро.

Лудогорец записа пропуск на Вандерсон в 74', а Красимир Костов - поредно спасяване в 85' - този път след изстрел на Саша. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ТИМА

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 86. Божинов, 7. Вълчев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 18. Миланов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 17. Георгиев, 10. Атанасов

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 5. Терзиев, 10. Кампаняро, 18. Дяков, 94. Марселиньо, 92. Лукоки, 88. Вандерсон, 28. Кешеру

ПРЕДИ МАЧА

Врачани са в приповдигнато настроение, след като в предишния кръг победиха Славия в София. Съперникът обаче е в серия от 4 поредни победи и е устремен да се върне на върха в класирането, за което ще са им достатъчни трите точки в Монтана и нещастен за Левски развой на събитията срещу Славия по-късно днес.

Треньорът на гостите Аутори със сигурност ще направи промени в състава. Наказан за сблъсъка с врачани е Козмин Моци. Вместо него шанс за изява се очаква да получи Георги Терзиев. Вариант за поста е и Рафаел Форстър. Заявка за титулярно място в средата на терена даде новото попълнение Мей Махлангу. Срещу Цюрих в Лига Европа Вандерсон бе незабележим и почти сигурно ще седне на пейката за сметка на Димо Бакалов.

Очаква се дебют в Първа лига да направи Брандао. Централният нападател започна в стартовия състав в Швейцария, тъй като Клаудиу Кешеру бе повален от вирус. Румънецът почти сигурно ще остане на пейката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички