Изненадващ отбор е рицарят на феърплея в Първа лига


Изненадващ отбор е рицарят на феърплея в Първа лига
Снимка: Sportlive.bg

2028 0

Феърплеят е един от най-важните компоненти в съвременния футбол, като проявите му на терена привличат нови и нови фенове на и без това най-популярният спорт в света. Затова е интересно кой в България играе феърплей, но на действия, не само на думи.

Изненадващо или не, през сезон 2018/19 отборът, който най-често се придържа към играта по правилата е Ботев (Пловдив). На второ място в българското първенство е шампионът Лудогорец. Класацията на transfermarkt.com е съставена на базата на точките. Жълтият картон носи 1 точка, вторият жълт - 3 точки, а директният червен - 5 точки. Отборът с най-малко точки е лидер. "Канарчетата" в 14 мача дотук имат 29 точки, а разградчани са с 31. Любопитен факт е, че отборът на Николай Киров има и един мач - домакинството на Черно море, в който изцяло се е опазил от картони. Съдия на срещата е бил Георги Давидов. 

ЛЕВСКИ НЕ ДОМИНИРА,А?

На трето място в класацията за феърплей в този етап от сезона е ЦСКА. "Червените" са събрали 32 негативни точки. Любопитно е мястото на другия кандидат за титлата през тази кампания - Левски. "Сините" с 36 точки заемат чак осмата позиция.

Отборът, който засега най-много пренебрегва феърплея, е Локомотив (Пловдив). "Смърфовете" са на последна позиция с 53 точки. Жълтите картони в отбора на Бруно Акрапович са 50, втори жълт им е вдиган веднъж, а директен червен нямат. В един мач "черно-белите" са получили втори жълт плюс директен червен картон.

Иначе лидерите по брой червени картони са Верея - с 2. С комбинацията втори жълт+червен са "удостоявани" Витоша, Септември и Верея. Ботев (Пд), Лудогорец и ЦСКА дотук не са виждали по никакъв начин червеният цвят на картона. Със същото могат да се похвалят Берое, Славия и Левски. "Заралии" обаче са отборът с най-много извършени фаулове дотук в първенството. С най-малко е Етър.

Жълтите картони и в ЦСКА обаче понатежаха. Колко футболисти на "червените" са заплашени от принудителна почивка - четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички