И Красен Кралев подкрепи идеята за ВАР в Първа лига

Въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР и в Първа лига се обсъжда все по-сериозно сред ръководните фактори. След като вчера вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че до 3 години най-късно ще бъде въведена, то днес министърът на спорта Красен Кралев също одобри идеята. Според него това ще помогне за решаването на проблемите с българското футболно съдийство. Това заяви пред медиите министърът на младежта и спорта Красен Кралев след откриването на ледената пързалка "Юнак".

"Отнасям се много сериозно към проблемите в българското съдийство. Многократно съм казвал, че тази година има доста пропуски и сериозни проблеми. Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев каза, че в близките три години се очаква въвеждането на ВАР системата. Мисля, че това е решението, което ще даде възможност за по-голяма обективност.

Министър Кралев: Националният отбор може да победи почти всеки тим

Българският национален отбор по футбол има своите шансове за класиране на Европейското първенство през 2020 г., ако покаже постоянството си от Ли...

Има някои отбори, които бяха ощетени с между 5 и 10 точки, което е много важно за крайното класиране - със системата за видеонаблюдение това ще се прекрати. Вярно е, че съдиите също са хора и допускат грешки, но мисля, че трябва да бъдат по-концентрирани“, заяви Кралев.

Спортният министър подчерта, че не би се осмелил да твърди, че в работата на съдиите има корупционни практики. Според Красен Кралев по-скоро има напрежение и липса на подготовка. По думите му, съдиите трябва да знаят, че най-малката грешка може да "взриви" феновете. Кралев изтъкна, че има служби, които проверяват сигналите за нередности и подчерта, че Министерството не е разследващ орган. „Аз мога да давам коментари относно качеството на съдийството - дали има преднамереност или грешките са плод на некомпетентност. В момента залагам на второто твърдение. Ако има някакви сигнали, с пълна готовност ще се заемем да помагаме на разследващите органи да се установи каква е истината“, категоричен бе той. Министърът призова страстите в българското първенство да се успокоят и феновете да бъдат концентрирани върху резултатите, които отборите показват, а не върху съдийските грешки.

Спортният министър няколко пъти заяви и потвърди големите ни амбиции да кандидастваме за домакинство на голям спортен форум. Ето какво сподели наскоро.

Още по темата

Please select answer!