Фабиен Бударен: България е пълни стадиони, ултраси и евромачове


Фабиен Бударен: България е пълни стадиони, ултраси и евромачове

2267 0

Бившият футболист на Литекс Фабиен Бударен разкри, че е много доволен от престоя си в България. Халфът, който изкара 8 месеца в Ловеч, сподели пред френския сайт "Football 365" и нещата, които са го ужасили в родното първенство.

"Имам много специални спомени от престоя си в България. Бяха осем месеца, фантастични във всяко едно отношение. Пълни стадиони и европейски мачове. Спечелихме и Купата на България. Наистина едно голямо приключение, както в играта, така и в живота в един много гостоприемен град", разкрива французинът.

Бударен споделя, че Литекс го е искал 2 години и след като Дижон изпада в Лига 2, той е взел решение да приеме офертата на българския отбор, тъй като му е лиспвало участието в евротурнирите.

"Отчаяно исках да играя за Купата на УЕФА или в Шампионска лига. Направихме страхотна серия в Купата на УЕФА, но загубихме от Хамбургер точно преди влизането в групите", разкрива Бударен.

Бившият футболист не казва и една лоша думичка за България, като заявява, че нивото на футбола ни е било много добро.

"Има само три или четири отбора, които всяка година са на европейско ниво. Жалко е, но е така. Останалите са предимно от ранга на клубовете в Лига 2 или националната лига. Но има 4 големи клубове. По мое време нямаше Лудогорец, нямам спомен за този клуб", признава той.

Бударен казва, че инфраструктурата на Литекс е била великолепна, но само още 3 клуба са имали подобна. "Останалите все още са в комунизма, всичко е остаряло, не беше лесно. Имаше например тоалетна с душ, слагахме една дъска, за да стъпим на нея. Без дъската това си е тоалетна..", разказва бившият халф.

Бударен изразява мнение, че имаме добри школи и футболна култура. Във Франция, казва той, на футболиста се осигурява всичко, дори има кой да му пере бельото. В България тези неща си ги правиш сам. Ако теренът не е добър, никой пък не се оплаквал.

Бившият футболист на Литекс говори и за атмосферата по българските стадиони.

"Не съм убеден, че футболът е спорт номер едно в България. В училище тренират много борба и има много българи олимпийски шампиони. Но всички играят футбол в малките квартали. На стадионите обстановката е много празнична. Има много ултраси. Горещо е, дербитата бяха добри, напомнят ми на Сент Етиен - Лион или на Сент Етиен - Марсилия", разкрива още французинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички