Черно море излъга слаб Левски във Варна


Черно море излъга слаб Левски във Варна
Снимка: Оф. сайт на Левски

8034 0

Отборът на Черно море записа важна победа с 1:0 над Левски на стадион "Тича" във Варна. "Моряците" се наложиха над съперника си в среща от 15-я кръг на Първа лига.

По този начин варненци се връщат в топ 6, като за момента изместват Локомотив Пловдив с актива си от 21 точки. "Сините" пък изпуснаха да второто място в класирането, където за момента е ЦСКА. Столичани са с 34 точки, една по-малко от "червените" и Лудогорец, като шампионите са и с мач по-малко.

През първата част играчите на Илиан Илиев стигнаха до така важния мач, а в 11-е на Стоянович имаше сериозни проблеми в предни позиции. Кабрал, Обертан, Паулиньо и Костов така и не намериха начин да си взаимодействат, като по-скоро си пречеха пред вратата на гостите. В средата на второто полувреме Кабрал пък бе изгонене след два жълти картона за по-малко от две минути игра. 

В първите 10 минути от срещата Левски бе по-дейният тим на "Тича" и играчите на Славиша Стоянович владееха топката предимно в половината на съперника, но без опасност за Макенджиев.

Силната игра на "сините" продължи и до 20', като атаките по двата фланга ставаха все по-остри. В 21' пък Черно море получи възможност да застраши вратата на Мартин Полачек. Ндонгала опита удар към вратата на Полачек, който обаче лесно улови. След това стражът сбърка с извеждащия си пас и "моряците" пресекоха, като топкпата стигна до Жоржиньо, който укроти и с удар от близко не сбърка - 1:0.

След попадението играчите на Илиан Илиев започнаха още по-настоятелно да гледат към вратата на софиянци и първо Жоржиньо, а след това и Георги Илиев изпуснаха да накажат за втори път грешките на Левски.

В добавеното време на срещата 26-кратните шампиони получиха шанс да създадат опасност при центриране от свободен удар на Мариани. Топката прескочи всички около точката за дузпата и се озова пред Хали Тиам на далечната греда. Опорният халф обаче не очакваше това и кълбото го удари в бедрото и излезе в аут, а по този начин той пропусна да се разпише в четвърти пореден мач на своя тим.

През втората част играчите на Славиша Стоянович започнаха още по-често да поглеждат към вратата на Черно море. Станислав Костов постоянно бе търсен от Паулиньо, Обертан и Кабрал, но опасен удар към вратата на "моряците" лиспваше.

Проблемите за Левски станаха още по-големи 20' преди края. Жерсон Кабрал получи два картона в рамките на по-малко от 120 секунди и напусна по-рано терена. 

В 75' Габриел Обертан върна добре към Хали Тиам, който отправи удар от въздуха, но Макенджиев се разтегна и изби.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Костадинов, Енчев, Генев, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Илиев, Витанов, Фенуш, Жоржиньо

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Костадинов, Енчев, Генев, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Илиев, Витанов, Фенуш, Жоржиньо

ЛЕВСКИ: Полачек, Нганиони, Паулиньо, Мариани, Цветкович, Рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

НА ЖИВО

 

ПРЕДИ МАЧА

Мотивацията и за гостите е голяма - освен споменатата по-горе причина те искат да си отмъстят на варненци за това, че ги елиминираха рано-рано в турнира за Купата на България. Мачът започва в 15,00 часа и обещава да е зрелищен.

И двата тима имат кадрови проблеми, с които няма да им е лесно да се справят. Треньорът на "моряците" Илиан Илиев няма да може да разчита на трима от титулярите си - Илиас Хасани, Атанас Зехиров и Пламен Димов. С вирус е Дани Кики, а Емил Янчев е с контузия.

Наставникът на Левски Славиша Стоянович не може да разчита на бранителите Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. Първият е аут до края на сезона след тежка контузия, а капитанът е почти възстановен, но вероятно няма да се рискува с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички