Бербатов посочи проблема на българските футболисти и отсече: След мен остава дупка


Бербатов посочи проблема на българските футболисти и отсече: След мен остава дупка
Снимка: Getty Images/Guliver

6609 0

След едногодишно отсъствие от футболния терен Димитър Бербатов сложи официален край на футболната си кариера, но направи това по много категоричен начин. В специално интервю за "Спортното шоу на Дарик" българският голмайстор сподели мнение, че не вижда сериозно развитие за който и да е роден футболист, а причината за това е тяхната нагласа - както в професионален, така и в личен план. 

"Факт е, че може би ще остане дупка след мен. Мога да говоря много, защото съм го извоювал. Кървял съм и съм направил така, че мога да кажа неща. Трябва да го направя по начин, който ще ме разберат хората. Истина е, че няма визия кой да излезе от България и да направи голяма кариера в чужбина", отсече бившият голмайстор на английската Висша лига. 

"Гледам ги младите - как тренират, говорят, разсъждават, Какви амбиции имат. Дори не е нужно да говоря - просто ги слушам. И това, което чувам, не ми харесва. Както и някои от нещата, които виждам. Най-големият проблем е във факта, че футболната ни среда е така. Ето - един футболист отива на тренировка, която е 2 часа. И трябва да слуша треньора си - човекът, който може да му помогне да разгърне потенциала си. Но, когато приключиш с тренировката и отидеш в лоша среда, забравяш всичко. Ако слушаш глупости, забравяш!

Времето за тренировка е по-малко, отколкото другото. Това е порочен кръг, от който няма измъкване. Аз нямам отговор какво е решението. Ако си силен психически, дори да не го осъзнаваш, а да те води амбицията за развитие, тогава пак ще победиш и ще се развиеш. Трябва да си много силен, наистина, но за съжаление няма и търпимост, но това е персонален избор за играча. Той трябва да го иска - така е навсякъде", сподели още Бербатов пред Томислав Русев. Какво каза Берба за отказването си от футбола четете в тази статия на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички