БФС спря правата на двама български футболисти заради черно тото


БФС спря правата на двама български футболисти заради черно тото
Снимка: БГНЕС

1636 0

Двама български футболисти са със спрени права заради манипулиране на изхода на мачове на техния отбор. Това са Иван Топузов и Любомир Витанов, които бяха част от третодивизионния ФК Банско, съобщиха от Българския футболен съюз.

Ето какво публикуваха от БФС на сайта си:

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - София спря състезателните права на Любомир Витков Витанов и Иван Георгиев Топузов - състезатели на ОФК Банско (Банско) на основание чл. 46, ал. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС. Това се случи след разглеждане на писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов до ЗС на БФС - София от 10.01.2019 г. относно повдигнати обвинения срещу споменатите футболисти. От писмото става ясно, че обвиненията са за образуване на организирана престъпна група с цел извършване на престъпления по гл. 8 "Престъпления против спорта" от Наказателния кодекс.

Обвиненията срещу Витанов и Топузов са за манипулиране на двубои с участието на ОФК Банско през сезон 2016-2017 г. във Втора професионална лига. Разследването на случая се проведе с участието на Икономическа полиция към МВР, Специализирана прокуратура и БФС и завърши с повдигане на обвинения.

През този месец избухна и друг скандал, много по-голям, отново свързан с уговорени срещи, но в тениса - вижте повече подробности в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички