БФС спря правата на двама български футболисти заради черно тото

Двама български футболисти са със спрени права заради манипулиране на изхода на мачове на техния отбор. Това са Иван Топузов и Любомир Витанов, които бяха част от третодивизионния ФК Банско, съобщиха от Българския футболен съюз.

Ето какво публикуваха от БФС на сайта си:

Супер оферта: Гледайте България - Англия на живо на "Васил Левски" безплатно

Българският футболен съюз иска да напълни стадион "Васил Левски" за предстоящите мачове на националния отбор по футбол по пътя към Евро 2020. Пон...

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - София спря състезателните права на Любомир Витков Витанов и Иван Георгиев Топузов - състезатели на ОФК Банско (Банско) на основание чл. 46, ал. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС. Това се случи след разглеждане на писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов до ЗС на БФС - София от 10.01.2019 г. относно повдигнати обвинения срещу споменатите футболисти. От писмото става ясно, че обвиненията са за образуване на организирана престъпна група с цел извършване на престъпления по гл. 8 "Престъпления против спорта" от Наказателния кодекс.

Обвиненията срещу Витанов и Топузов са за манипулиране на двубои с участието на ОФК Банско през сезон 2016-2017 г. във Втора професионална лига. Разследването на случая се проведе с участието на Икономическа полиция към МВР, Специализирана прокуратура и БФС и завърши с повдигане на обвинения.

През този месец избухна и друг скандал, много по-голям, отново свързан с уговорени срещи, но в тениса - вижте повече подробности в този материал.

 

Още по темата

Please select answer!