БФС обяви революционна забрана от следващия сезон

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз проведе редовно заседание в Национална футболна база „Бояна“. На него бяха приети промени в Наредбата за национално клубно лицензиране, според които всички кандидати за лиценз ще трябва да публикуват на клубната си Интернет-страница финансовата информация, която предоставят на Лицензионната комисия към 31 март на съответната година.

В допълнение бе прието предложението да се опрости процедурата по издаване на лиценз за Втора професионална лига, като се признае, че лиценз за участие в Първа професионална лига е валиден за участието и във ВПЛ, без представяне на допълнителна молба или документи.

Стоичков: Краси е на огъня, но как да стане, като няма материал?

Легендата на българския футбол Христо Стоичков произнесе присъдата си за националния отбор, на който също е бил треньор. Според него, вината за с...

Една от най-революционните промени обаче е свързана с подпомагане на развитието на ДЮШ в България. Прието е предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година.

Ръководните фактори в българския футбол също така приеха предложението за налагане на глоби и наказания на четвъртите съдии, съдийските наблюдатели и делегатите на двубои от вътрешното първенство при неспазване или незадоволително изпълнение на служебните им задължения.

Изпълкомът разгледа проект за Антидопингови правила в системата на Българския футболен съюз, целящ уреждане на условията и реда за провеждане на допингов контрол, мерките за предотвратяване и борбата срещу използването на допинг в спорта, както и дисциплинарното производство при евентуални нарушения.

А какво по-рано заяви националният селекционер Красимир Балъков относно концепцията за развитие на българския футбол - вижте в този материал.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!