БФС даде своята версия, а Костадинов избухна срещу репортажа за злоупотреба с държавни пари


БФС даде своята версия, а Костадинов избухна срещу репортажа за злоупотреба с държавни пари

2340 0

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде специална пресконференция относно разследванията срещу БФС за съмнително разпределение на парите, дадени на ръководния футболен орган от Министерството на младежта и спорта за развитие на детско-юношеския футбол. Една от основните теми беше свързана с факта, че няколко от организираните лагери са направени в хотели, които са собственост на Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев или близки до тях лица (в случая с Лечков - на неговата съпруга). 

Както е известно, от bTV излъчиха поредица от репортажи, в които основната тема беше за подготовката на младите футболисти по време на лагери на отборите. Два от хотелите, които имат договор с БФС, са свързани с двамата футболни дейци, а пълният пансион за единици футболист е била на стойност 75 лева. За сравнение от медията дадоха пример с израелски тим, който е отседнал в един от хотелите за сумата от 25 евро на футболист. Нито Емил Костадинов, нито Борислав Попов имаха добър отговор на това, но все пак коментираха темата. Легендарният футболист беше дълбоко засегнат от репортажите и сподели, че е обиден от медийната атака срещу БФС. 

"Дълбоко съм обиден на това, което се случва по медиите от доста време. И вие трябва да сте обидени, защото се прокарват обвинения, в които няма стойност. Искам да обясня за тези промени, за които аз съм пряко отговорен. Най-важното е, че 75 лева е било скъпо и някъде имало 50 лева. В тези 75 лева не влиза само спане и храна - медицинско обслужване, контролни мачове, съдийски такси, тренировки и какво ли още не е в тази сума. Цената, която сме постигнали, е добра и туроператорската фирма си е свършила добре работата. Затова съм дълбоко обиден. Ще се борим до край, защото никой от нас не е направил нищо грешно. Аз лично ще спя много добре", сопна се Костадинов по време на пресконференцията. 

Борислав Попов беше по-обран в оценките си, като описа подробно процеса на избор на хотели за лагерите на българските младежи, но не спомена конкретни оферти и каква е връзката с представителите на БФС. 

"Една от темите, засегнати в тези разследвания, беше за младежки футбол и лагерите на тези отбори. От Министерството  получаваме 1 милиона лева на година за тази цел. Избираме доставчиците, след като получим няколко оферти. На нас ни трябват хотел, терен в добро състояние, за да може децата, които тренират, да не са застрашени от контузии. Избираме хотели поне 4 звезди - децата заслужават най-доброто. Отговорно се отнасяме към този сегмент от футбола. Осигуряваме най-добрите терени, най-добрата храна, най-добрите хотели и най-добрите лекари. Цената, която е платена, е пазарната цена към момента на доставката. Ако можем да се преборим за по-добри цени, бихме го направили, но се съобразяваме с реалността на пазара", коментира Попов. 

Антон Попов пък не присъства на пресконференцията след интервюто си пред bTV, но причина за неговото отсъствие не беше дадена. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички