2 отменени гола не повлияха на Хебър и "гробарите" ще играят първи полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)


2 отменени гола не повлияха на Хебър и "гробарите" ще играят първи полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2105 0

Хебър Пазарджик успя да победи Пирин с 2:1 у дома в мач от 1/4-финалите за Купата на България. Момчетата на Любослав Пенев видяха как две техни попадения бяха отменени поради засада, но въпреки това отстраниха "орлетата" и продължават към предпоследната фаза на турнира.

*Хебър се класира за първи полуфинал в своята история, след като на четири пъти (1974, 1988 и 2005 г. отпадаше на четвъртфиналите).

Развой на срещата Хебър - Пирин

Още: "Трябва бързо да забравим какво се случи" - капитан на ЦСКА с призив преди 1/4-финала за Купата на България

Двубоят започна равностойно и през по-голямата част от първото полувреме силите бяха изравнени. Все пак, в първата минута на добавеното време на първата част, Георги Каракашев получи топката в наказателното поле на Пирин, след което бе задържан от Венцислав Бенгюзов за фланелката и падна на терена.

Първоначално съдията Красен Георгиев не посочи бялата точка, но след това бе привикан на ВАР и промени първоначалното си решение, посочвайки бялата точка и показвайки жълт картон на Бенгюзов. Георги Вълев застана зад топката и не сгреши от 11 метра.

Второто полувреме започна ударно за гостите. Бяха им нужни само 14 минути, за да изравнят. В 59' Данило Полонский подаде на Андрей Йорданов, който центрира в наказателното поле на Хебър, а там Петър Дебърлиев излезе неразчетено и не успя да играе с топката. След това Божидар Пенчев изпусна Иван Тасев, който вкара в опразнената врата за 1:1.

Хебър вкара второ попадение в 80-ата минута, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено. Стефан Цонков центрира в наказателното поле на Пирин, където Олексий Збун засече топката с глава, но Максим Ковальов спаси. След това Александър Дюлгеров се опита да изчисти топката, но я изрита в тялото на Шейх Диаманка, а след това попадна в Збун, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Ковальов.

Александър Бастунов вкара гол във втората минута на добавеното време на мача, но голът не бе зачетен заради засада, която бе маркирана от страничния съдия. Бастунов получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Пирин, след което с много силен удар вкара топката във вратата на Ковальов, но при паса Бастунов беше в положение на засада.

Хебър все пак поведе с 2:1 в четвъртата минута на добавеното време на двубоя. Архан Исуф центрира в наказателното поле на Пирин, където трима футболисти на гостуващия отбор не успяха да изчистят топката. Арно се засуети най-сериозно, от което се възползва Шейх Диаманка, който отблизо я прати във вратата на Максим Ковальов, за подпечата драматичната поебда.

Хебър е вторият отбор, който се класира за полуфиналната фаза след Ботев Пловдив. Другите два тима в предпоследната фаза ще бъдат определени след срещите между ЦСКА - Арда и Лудогорец - ЦСКА 1948.

Още: Изненада: Нестор Ел Маестро изумява с ключови решения? Неочакван заместник на Каранга?

На фона на скандалите: Ботев Пловдив стори нещо невиждано в цялата си история

В паметен ден: Ивелин Попов с трофей и гол - Ботев Пловдив е на полуфиналите за Купата на България (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички