10 от Септември се бориха мъжки, но гол на Чочев върна ЦСКА 1948 на победния път и върха


10 от Септември се бориха мъжки, но гол на Чочев върна ЦСКА 1948 на победния път и върха
Снимка: Lap.bg

1449 0

ЦСКА 1948 се измъчи, но съумя да пречупи Септември за 7-ма победа през кампанията. "Червените" се наложиха с минималното 1:0, а разликата в срещата направи голмайсторът на Първа лига - Ивайло Чочев, с попадение в 88-ата минута. Това бе неговото десето попадение от началото на кампанията.

По този начин "червените" оглавиха временното класиране, но с уговорката, че имат с 3 срещи повече от Лудогорец и ЦСКА, както и с точка повече.

Домакините търсеха успеха през цялото време и едва след четвърт част игра вече бяха създали солиден брой положения, но без успех. Късметът си пробваха Чочев, Умарбаев и Колев, докато Кирилов имаше претенции за дузпа, но преглед с ВАР не уважи подобни искания.

До края на първата част "червените" останаха по-агресивни на терена и съумяха да създадат две нови чисти положения. Първо таджикистанецът сред възпитаниците на Пенев шутира, но кълбото премина на сантиметри от страничния стълб, а последната опасна възможност се отвори отново пред Колев, но нанесе неточен удар.

Точно след час дойде и едно от най-опасните положения на сметката на гостите, които чрез Димитър Костадинов бяха близо до откриването на резултата, но и неговият опит се оказа неуспешен след мощна стрелба от дистанция.

В 65-тата минута Септември останаха с човек по-малко, тъй като Мартин Николов спря с удар в лицето Марио Топузов и по този начин си изкара втори жълт картон.

След двадесетина минути Шейтанов направи ново невероятно спасяване, което предотврати попадение на Чочев. Именно голмайсторът на Първа лига обаче се възползва от центриране на Лясков, което превърна с гол чрез удар с глава. Попадението в 88-ата минута направи разликата в срещата.

Вижте всички новини от Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички