Закъсалият Берое откри 2022 година с равенство срещу Созопол в Стара Загора


Закъсалият Берое откри 2022 година с равенство срещу Созопол в Стара Загора
Снимка: Lap.bg

1333 0

Берое започна с равенство зимните си контроли - тимът завърши 1:1 със Созопол на тренировъчното игрище на стадиона в Стара Загора. Симеон Мечев даде аванс на домакините преди почивката. След час игра Молдованов изравни. "Зелените" бяха водени от треньорите Ивко Ганчев и Иван Цветанов!

Старозагорци първи стигнаха до голова възможност. Изстрелът на Кийлън Лебон в осмата минута обаче бе спасен от Бояджиев. Десет след това вратарят на гостите отново трябваше да се намесва след шут на Христо Митев. В 20-ата минута пък Симеон Мечев прати топката над напречната греда.

Берое поведе след половин час игра. Александър Цветков комбинира с Кийлън Лебон, който продължи за Симеон Мечев и той с удар от точката за изпълнение на дузпата прати топката във вратата на Бояджиев – 1:0.

Созопол отговори с изстрел от фал на Ласков от дъгата на наказателното поле, но Генадий Ганев спаси в 40-ата минута. Четири след това центриране от корнер предизвика разбъркване в наказателното поле на Созопол, а най-съобразителен бе младият Денислав Вълчев, който шутира, но Бояджиев спаси.

Кийлън Лебон се опита да прехвърли вратаря на Созопол в 45-ата минута, но неуспешно. Иван Гошев се наложи да се намесва решаващо в 51-ата минута, отразявайки опасен удар на футболист на Созопол. Последваха нови две възможности за домакините, но Божидар Пенчев и Мартин Маринов не успяха да вкарат.

Созопол изравни резултата в 60-ата минута. Диян Молдованов получи на границата на наказателното поле на Берое и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Иван Гошев.

Созопол можеше да осъществи пълен обрат в 70-ата минута, когато Димитър Законов от непосредствена близост стреля с глава, но Иван Гошев успя да спаси. До края Ласков стреля от фал, но Иван Гошев спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички