Забравена легенда: Берое бе длъжен да елиминира посредствения Лудогорец


Забравена легенда: Берое бе длъжен да елиминира посредствения Лудогорец
Снимка: e-burgas.com

3011 1

Легендарният бивш футболист и треньор на Берое Иван Вутов коментира, че никой не го е търсил за работа в клуба. Специалистът, извел "Левски" до титла и купа през 90-те години, взе отношение около представянето на тима от Стара Загора пред "България Днес".

Г-н Вутов, успяхте ли да гледате реванша между Лудогорец и Берое?

- Нямах възможност, тъй като моят оператор още не предлага новите спортни канали. Смятам, че организацията около телевизионното излъчване трябваше да бъде направена още преди месец. Но като всичко в България и тук всичко се прави в последния момент.

Израснал ли е Берое, както каза треньорът Петър Хубчев?

- Ако говорим за израстване, слагам една сериозна въпросителна. В тези мачове за Купата на страната Берое трябваше да елиминира съперника. В първата среща в Стара Загора Лудогорец се представи на нивото на посредствен отбор от дъното на таблицата. Когато ти се отвори такава възможност, би трябвало да се възползваш от нея. Ако бяхме стигнали до четвъртфинал, щяхме да бием Литекс в 90 от 100 мача. Берое от 5 години играе в една и съща схема със защитен вариант и разчита на контраатаки. Не съм сигурен как ще се представи тимът, ако тръгне да се надиграва. Отборът не е свикнал да играе на риск, да се оголи. Тогава много пробойни могат да лъснат.

Някои от играчите се оплакват, че реферът е подпирал Лудогорец. Смятате ли, че разградчани са толерирани от съдиите?

- Много отбори реват срещу Лудогорец, преди време така плачеха и срещу "Левски" и ЦСКА. Има една истина - и Господ помага на по-силния. Естествено е, като приемаш играта в своята половина, да се допускат и спорни положения, в които нищо чудно съдиите да помогнат малко. Не смятам, че всичко живо трябва да скача на Лудогорец. Не бива да се омаловажава това, което направиха до момента.

Защо според вас Лудогорец игра слабо срещу Берое?

- До миналата година те бяха добре. Но ако продължават така, ще има да губят още срещи и в шампионата. Имам версия за това. Когато взеха играчи от средноевропейска класа, повечето от тях бяха гладни за успех. Направиха име, взеха трофеи, натрупаха финансови изгоди за клуба. Живеейки в малък град без развлечения, прекарвайки повечето време в хотела, те мислят само за футбол. Повтаря се това, което беше Литекс преди време. Но този състав е затормозен вече. Не трябваше да им се поставят толкова високи цели. Може би Лудогорец имаше нужда от нови играчи.

ЦСКА има ли шанс да запази първото място?

- И при тях го има психологическия момент. Ако не ги тормози мисълта дали ще вземат заплати, дали ще получат лиценз, тогава имат шанс. Освен ЦСКА и Лудогорец останалите тимове изостанаха доста и не вярвам, че могат да се върнат в битката за титлата.

Берое сигурен ли е за първата шестица?

- Играта на тима не носи наслада на феновете. Тя просто е ефективна, да печелят точки. За шестицата изобщо няма съмнение, че ще попаднат. Ще вземат минимум два от трите си мача. Въпросът е дали Берое има сили за по-предно класиране от пето място. Това ще зависи от състоянието на Литекс и "Левски" до края. Виждаме, ловчанлии само се клатушкат и се оправдават с младия си отбор.

Вие бихте ли помогнали за развитието на Берое?

- Никой в Берое не се сеща за мен. Можех да бъда полезен поне на детско-юношеската школа, но така са преценили. Сега ми предстои пътуване до Камерун, където преговарям с местна школа по футбол. Ако се получат нещата, може да докарвам африкански таланти и в родното първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички