Венци Христов: Няма допирни точки за нов договор с Берое


Венци Христов: Няма допирни точки за нов договор с Берое
Снимка: Иван Йочев

2088 0

Краят на годината е време за равносметки и оценки. Този път за разлика от преди 12 месеца Берое е много по-близо до първата шестица. "Заралии" обаче продължават да са все така колебливи и непостоянни. По този повод "Тема Спорт" потърси за интервю голмайстора на тима Венцислав Христов. Националът говори и за бъдещето си под Аязмото. Договорът му с клуба изтича през лятото, а името му се спряга за трансфери в ЦСКА и тимове от Италия.

Венци, каква е оценката ти за представянето на Берое през есента?

- Представихме се леко във възходяща линия с оглед на класирането, но ако погледнем резултатите, които постигнахме, смятам, че можеше да е доста по-добре от петата позиция.

По едно време дори можеше да излезете и начело...

- Така е, бяхме близо до първото място, но това беше на прекалено ранен етап от първенството. Даже мисля, че в даден момент това ни изигра лоша шега. Като цяло се получи срив в играта ни в последните кръгове.

Загубата в Хасково не беше очаквана...

- Визирате загубата от Хасково, но аз мога да кажа същото и за пораженията от Черно море и Ботев Пловдив, които бяха доста категорични. На мен лично, откакто съм в отбора, това не ми се беше случвало.

Какво не ви достига - вяра, смелост...?

- Не знам. Това трябва да го преценят треньорите.

Има ли напрежение в тима? Появиха се информации за скандали в съблекалнята...

- Когато нещата като игра на вървят, а всичко останало ни е наред - организация, финансиране, тренировки, е нормално да има някакво напрежение. Събрани сме и силни характери. Нещата би трябвало да се оправят. За щастие този срив дойде в края на годината и сега ще може да се вземат нужните мерки от страна на ръководството, за да може догодина да са по-добре нещата.

Ще успеете ли да се задържите в първата шестица?

- Както е възможно Берое да е в първата шестица, така накрая може и да изпадне от нея. Според мен и в двата случая ще е заслужено. И в първата шестица сме надигравали отборите, които са до нас и пред нас в класирането, и сме губили от по-слаби. За мен това е липса на постоянство. Така, че както може да запишем три победи в трите кръга до края, така и може да загубим тези три срещи.

Да, но едва ли феновете ще приемат за втора поредна година Берое да не е сред водещите отбори в плейофите?

- Така е. Все пак публиката на Берое е една от най-верните. Хората обаче си имат нерви, нищо че дори и когато падаме с 0:4, не спират да ни подкрепят. Затова на фона на организацията и стабилното финансиране на клуба ще е много жалко, ще е грехота, ако пак разочароваме феновете и не сме в първата шестица и да се борим за нещо повече.

Какво става с твоето бъдеще в Берое? Изясняват ли се нещата, ще приемеш ли нов договор?

- Нов договор на този етап няма да се преподписва. Има разговори, но няма допирни точки.

Има ли все пак предложение от страна на Берое към теб?

- Има по-скоро запитване. За мен лично предложението за нов договор трябваше да е през лятото, когато се върнах от Украйна, а не сега, след като съм свободен да подпиша предварителен контракт с всеки един отбор от 1 януари.

Не е тайна, че има сериозен интерес към теб от ЦСКА и няколко италиански клуба. Какво е твоето желание?

- Моето желание е да разбивам футболните качества, които притежавам, ако мога и да спечеля трофеи, ще се радвам. Бих искал да съм в амбициозен отбор, който иска да печели.

ЦСКА у нас е такъв отбор, а и ти бе близо до това да заиграеш на "Армията".

- Това е било преди. Сега не знам нищо. Всичко това около интереса към мен съм го оставил на моя агент и ако има нещо конкретно и сериозно, той ще ми каже. Сега си почивам със семейството и гледам да си отдъхна, най-вече психически. След Нова година вече ще има повече яснота относно моето бъдеще.

Вероятността да продължиш договора си с Берое предполагам е минимална?

- Има голяма вероятност да остана в Берое до лятото. Зависи от много фактори. Това не е концерт по желание. Не мога да кажа, искам еди-къде си и хоп, там съм.

В личен план есента обаче не бе лоша за теб. Вкара първия си гол за националния отбор.

- Горе-долу бе добра с оглед на това, че съумях да донеса три точки за България. Иначе представянето на националния отбор не бе от най-добрите. Всички заслужаваме нещо повече от това, което сме постигнали в момента. Надявам се новият селекционер Ивайло Петев да продължи да разчита на мен. Това да играеш за България е най-голяма чест за един футболист. Чувал съм само хубави работи за Петев и работата му в Лудогорец.

Трябваше ли Любослав Пенев да бъде освобождаван?

- Футболистите сме изпълнители. От нас не зависи кой ще е треньор и кой не. Ние сме професионалисти и който и да е треньор, като ни постави конкретните задачи, трябва да ги изпълняваме на сто процента.

Какво си пожелаваш за новата година?

- Преди всичко здраве за мен и моето семейство, както и на целия български народ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички