"Южноамериканското дерби на Първа лига" предложи зрелище и четири гола (ВИДЕО)


"Южноамериканското дерби на Първа лига" предложи зрелище и четири гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

700 0

Берое  и гостуващият Ботев Враца направиха зрелищно 2:2 в откриващия мач от 25-тия кръг на Първа лига. В съставите и на двата отбора личаха имената на куп футболисти от Южна Америка, някои от които с много сериозни визитки. С точката "заралии" вече имат 29, колкото и 10-тият Славия. Въпреки силното представяне Ботев Враца пък продължава да крета в дъното и е много вероятно да изпадне директно - врачани имат едва 14 пункта, на цели 7 от местата, даващи право на участие в плейофи за оставане.

Какво се случи?

През първите 15-на минути от срещата Ботев Враца бе по-активният отбор, но въпреки това домакините успяха да открият с първото си добро положение. В 17-та минута еквадорецът Жорди Говеа направи хубаво двойно подаване с уругваеца Франсиско Сагардия и успя да се разпише с десния крак, въпреки добрата намеса на колумбиеца Федерико Бариос, който пази на Ботев Враца.

Берое и Ботев Враца направиха зрелищно 2:2

Малко след това перлата в селекцията на Берое, Себастиан Вия, навърза двама от състава на гостите, но ударът му с левия крак премина до страничната греда.

Няколко минути след почивката домакините можеха да вкарат и втори гол - Вия проби отдясно и подаде добре към Сагардия, но ударът му срещна страничния стълб и излезе в аут.

В 59-та минута Ботев стигна до равенството - Мартин Смоленски центрира прекрасно от корнер и бившият играч на Лацио, Браян Переа, отбеляза с глава.

В 73-та минута Вия бе изведен зад отбраната на врачани и подаде на празна врата към Джани Политано, който вкара за 2:1. Първоначално голът бе отменен, но след преразглеждане на ВАР ясно се видя, че няма засада и попадението остана.

Берое обаче се провали в продължението на срещата. В 90+4' Браян Переа отклони топката с глава, след едно центриране, Ласана Н'Диайе стреля, а след това Даниел Генов я добута в мрежата за крайното 2:2. 

Още: Ботев (Враца) с отворено писмо до Емил Костадинов и шефа на Съдийската комисия

Кметът на Враца обеща, че Ботев ще го има, но поиска съдиите да бъдат извадени от футбола

Класа: Новата перла на Берое и Първа лига потопи Черно море (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички