Тъмни облаци надвисват над Берое, докато се радват на предстоящия дебют на Себастиан Вия


Тъмни облаци надвисват над Берое, докато се радват на предстоящия дебют на Себастиан Вия
Снимка: Официална фейсбук страница на Берое

6748 0

В Берое се готвят за дебютния мач на новата си звезда Себастиан Вия. Според някои родни медии колумбиецът е получил работна виза и може да играе в първия мач на "заралии" през пролетта - срещу Славия на 17 февруари.

Дебютът ще им донесе проблеми

Ако това се случи обаче, проблемите на старозагорския клуб ще се увеличат, пише сайтът bolavip.com. Според източници на изданието, близки до клуба, аржентинският гранд анализират стъпките, които да предприемат, ако Вия дебютира за Берое в събота.

В клуба мислят, че се е разминало Бока Хуниорс да ги съди

Проблемът е, че от Бока смятат, че футболистът има текущ договор с тях, който важи до края на 2024 година, и никога не е постигано споразумение за неговото прекратяване. Играчът пък смята, че с изваждането му от състава и картотеката на гранда той е станал свободен агент.

Така колумбиецът се озова в Берое, но от бившия му клуб казват, че от Стара Загора не са преговаряли с тях и не са им изпратили оферта. Бока съди играча за 5 милиона евро, каквато е била цената му, докато не е бил изваден от отбора. Те съдят и българския клуб за същата сума, смятайки го за солидарен с играча.

Ернан Банато е спокоен и уверен

Аржентинците са дали случая на ФИФА и се смяташе, че докато не бъде взето окончателно решение от институциите, Вия не може да играе футбол. "Нямаме никакви проблеми от това естество. Той е свободен агент. Ние се свързахме с ФИФА с молба да ни изпратят неговия ITC (International Transfer Certificate).

Получихме го и затова го представихме като играч на Берое. Сега единственото, което очакваме, е той да получи работна виза, за да може да играе", каза собственикът на старозагорския клуб Ернан Банато пред dsport.bg в края на 2023 година.

Агентът на Вия също е спокоен

"Себастиан Вия има право да играе. Просто трябва да получи работна виза и ще играе в събота или на следващата дата", каза агентът му Родриго Риеп пред bolavip.com вчера. Изданието обаче отбелязва, че искът на Бока все още съществува, защото играчът има паричен дълг към тях. Берое наскоро се подсили и с португалеца Роналдо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички