Босът на Берое не се страхува от съд за милиони за играча, който "ще направи революция в българския футбол"


Босът на Берое не се страхува от съд за милиони за играча, който "ще направи революция в българския футбол"
Снимка: beroe.bg

1657 0

Собственикът на Берое Ернан Банато няма опасения, че Бока Хуниорс може да заведе съдебен иск във ФИФА срещу българския клуб относно трансфера на Себастиан Вия.  В интервю за "Noticias RCN" заяву, че на този етап в клуба не е постъпила информация за конкретни постъпили действия от страна на аржентинския гранд.

Съд или революция във футбола ни

По-рано излезе информация, че 27-годишният колумбиец има договор с Бока до края на 2024-а година. Той изобщо не се е споразумял за неговото прекратяване. Вия изпадна от състава на аржентинския колос през лятото, след като бе осъден на 2 години и половина затвор условно заради посегателство срещу бившата си приятелка Даниела Кортес.

"Както нашите адвокати, така и неговите прегледаха всички документи и за нас е добре, че Себастиан прекрати договора си с основателна причина и е свободен играч, така че тук свършва всичко, което човек може да си помисли. Очевидно Бока може да каже, че има договор с него или не, но с документите, които видяхме и тези, които ни бяха представени, с цялата размяна, която се случи и така нататък, за нашия правен отдел той е свободен играч", заяви Бенато.

"Себастиан има има настоящ договор с Бока, но когато документите се анализират, се вижда, че той е играч, който е прекратил договор с Бока, тоест, ако е прекратил справедливо, той няма да има договор. Знаем, че очевидно има слухове и има много неща, които ще бъдат казани, но в крайна сметка договорите са си договори и те трябва да бъдат поставени на масата. Ние анализираме всичко и сме изключително убедени, че той е свободен играч".

Според него играчът ще остави голяма следа в родния футбол. "Себастиан Вия прави революция не само за нашия град Стара Загора, но и за цяла България като цяло. Той е играч, който никой от клубовете тук не може да се похвали, че има. За нас е голяма привилегия и удовлетворение да имаме Себастиан в редиците си".

А наскоро една от най-големите южноамерикански легенди Роналдиньо сложи екипа на Берое (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички