Спорна дузпа остави Лудогорец непобеден у дома, Берое със сребро


Спорна дузпа остави Лудогорец непобеден у дома, Берое със сребро
Снимка: Свилен Ризов/БГНЕС

1652 0

Берое успя да завърши на 2-о място в българската "А" група, въпреки че не успя да стигне до победа срещу шампиона Лудогорец - 1:1

Единственото попадение за Берое мача дойде в 66' и беше дело на резервата Станислав Костов. Атака на заралии придоби опасен вид, след като Антон Огнянов получи топката и нахлу в наказателното поле. Той проби и успя да пусне към точката за дузпа, където Костов засече отлично и успя да отбележи във вратата на Аргилашки.

В последната минута на редовното време спорна дузпа беше отсъдена за Лудогорец, след като Илко Пиргов изпревари Върджил и блокира нападателя в наказателното поле, избивайки топката. Последва обаче дузпа за Лудогорец и с гол на Златински резултатът беше изравнен.

Иначе през първото полувреме имаше динамика в играта и на двата отбора, но положения липсваха. През второто и двата тима имаха няколко, но се отчетоха с пропуски (най-фрапантни на Мапуку и Анисе).

Благодарение на попадението на бившия "армеец", Берое завършва на 2-о място в класирането на "А" група и се поздравява със сребърните медали. Освен това "зелените" ще играят и в Лига Европа, където ще почнат директно от втория предварителен кръг.

Лудогорец пък остава непобеден у дома през настоящия шампионат. "Орлите" не развалиха настроението си след равенството, тъй като се нагласиха за церемонията по връчването на титлата веднага след края

Лудогорец финишира сезона с 63 точки - 8 пред Берое, като шампионът беше ясен още преди няколко кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички