Барт: Мечтаех да играя за националния отбор на България


Барт: Мечтаех да играя за националния отбор на България
Снимка: ludogorets.com

1331 0

Футболистът на Лудогорец Александър Барт няма да остане в разградския тим през следващия сезон, но сподели, че е останал доволен от престоя си в България. Той заяви, че е имало период, в който е искал да играе за националния тим на страната ни, но е имал проблем с документите.

"Със сигурност съм доволен, че имам 12 отличия за този период. Само в първия сезон, когато бях в Литекс, не спечелихме трофей. Радвам се, че през пролетта си върнах мястото в Лудогорец и направих силни мачове. Първият полусезон бе тежък за мен, тъй като се контузих само два дни преди мача с Ливърпул в Шампионската лига. Исках да се върна бързо в игра, но после получих нова травма. Хубавото е, че накрая всичко завърши добре. Имам няколко оферти, жена ми е готова да се преместим в чужбина", споделя Барт пред френското издание So Foot.

Престоят му в България обаче не е започнал по най-добрия начин за него: „В началото, когато пристигнах на 22 години в Литекс през 2008 г., бях песимист за идеята да дойда в България. Казах на агента ми, че нямам желание да продължавам. Взех самолета и се върнах във Франция. След трите години в Ловеч имах шанс да подпиша с Булон. Отидох да преговарям, когато президентът на Лудогорец ми се обади. Така започна приключението ми с "лудите от гората".

„Известно време мечтаех да играя в националния отбор на България, но имах проблеми с документите и стана трудно. Съжалявам, че не участвах в мачовете от групите на Шампионска лига.“, заяви французинът.

„Лудогорец може спокойно да играе във френската Лига 1 и нашите резултати в Европа го доказват. В България е много евтино. Тук често чувам имената на Стоичков и Бербатов. Те са живите легенди на страната. Не спират да ми повтарят за мача Франция - България на "Парк де Пренс" през 1993-а, но аз отговарям, че след това станахме световни и европейски шампиони“, сподели още Барт.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички