Септември срази Берое с 3:1, 23-годишен с претендент за гола на сезона


Септември срази Берое с 3:1, 23-годишен с претендент за гола на сезона
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2140 0

Септември (София) победи като домакин с 3:1 отбора на Берое в мач от 7-ия кръг на Първа лига. Столичани не оставиха шанс на "заралии" и държаха инициативата през по-голямата част от срещата.

Резултата за домакините откри Симеон Александов. Преднината бе удвоена от Красиан Колев, а едно попадение за своя тим върна Стив Траоре. Крайното 3:1 оформи Димитър Костадинов.

Двата тима стартираха срещата с атакуващ футбол, но по-настоятелни в действията си бяха домакините. Още в 8-ата минута Симеон Александров получи прекрасно центриране от Мартин Стойчев. С красив плонж и удар с глава нападателят неутрализира Иван Караджов. (1:0)

Амбицията на "зелените" за изрявняване на резултата до полувремето беше попарена от нарушение в наказателното поле срещу Симеон Александров. Последва дузпа, която бе реализирана от Красиан Колев. (2:0)

"Заралии" все пак съумяха да се върнат в срещата във 2-ата от добавените 5 минути на първата част. След прекрасен рейд на Тунгара и последвало неразбирателство в защитата на столичани, топката стигна до Стив Траоре, който от точката за изпълнение на наказателни удари, отбеляза. (2:1)

По подобие на първите 45 минути, вторите Септември стартира на високи обороти. Димитър Костадинов получи шанс да направи преднината на отбора си още по-комфортна, но беше неутрализиран след "блестяща" изява на Караджов.

Отново Костадинов, но този път без шанс за Берое. С феноменално изпълнение в 72-ата минута 23-годишният полузащитник отправи брилянтен шут от около 30 метра в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Иван Караджов, оставяйки безпомощен бившия национал. (3:1)

В края на срещата Берое имаше възможност да си тръгне от София поне с по-малка разлика. Тунгара получи възможност да вкара от бялата точка след нарушение, но Шейтанов го спря с прекрасно спасяване.

Победата стана втора за Септември през сезона, "изстрелвайки" отбора до 11-ото място в класирането. Старозагорци от своя страна към момента заемат 13-ата позиция с едва 1 победа, 2 равенства и 4 загуби. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички