Сега вече всички знаят кой е Берое


Сега вече всички знаят кой е Берое

2031 0

Берое изигра поредния си чудесен мач в първенството, този път в Разград. Никой в последните години не се е противопоставял по такъв начин на шампионите в тяхната "Арена", ако не броим онзи погром в Ловеч с 5:3. И Левски, и Черно море са измъквали дори успехи в Разград, но това е било плод преди всичко на опълченска тактика, а не на футбол. Докато в неделя Берое изигра футбола, който е в състояние да спре Лудогорец. Което всъщност не е и толкова трудно, защото Берое е единственият отбор в "А" група, който от началото на сезона няма слаб мач! Дори при поражението от Литекс заралии бяха в три четвърти от срещата по-добрият отбор и заслужаваха не само ремито, но и пълния успех.

В Ловеч Берое загуби трите точки между 80-ата и 94-ата минута, когато паднаха двата гола за домакините. В Разград момчетата на Петър Хубчев показаха, че вече са си научили и последния урок, преди да кандидатстват за титлата. Точно заключителната част от срещата е онази, която показва другия Берое, този не само на големите амбиции, но и на реалната класа. След изравняването на домакините старозагорци видяха, че може да им се изплъзне дори програмата минимум. И затова решиха да затворят мача така, че да си гарантират поне точката. Неслучайно в заключителната четвърт от срещата Лудогорец за първи път на своя стадион не създаде нито едно чисто голово положение. И Станислав Тодоров дори да беше дал не 5, а 55-минутно продължение, шампионите пак нямаше да успеят да вкарат попадение.

Да, този Берое на Петър Хубчев е много по-различен от който и да било друг през годините. Днешният тим от Стара Загора се доближава в най-голяма степен до онзи от 1986-а година, родил една от най-големите сензации в историята на клубния ни футбол. Тогава заралии се възползваха най-добре от бастисването на ЦСКА и Левски, за да спечелят знаменитата си титла. На практика единственият им конкурент беше проправителственият Ботев (Пд). Нещо подобно се случва днес. ЦСКА и Левски са отново бастисани, но не от комунизма, а от капитализма. И колкото и странно да звучи на фона на първото място на "червените", не те, а Берое е големият конкерент на Лудогорец за титлата. Най-малкото защото от Нова година въобще не е ясно дали ще има ЦСКА. Или поне ще оцелее ли в този си вид.

Няколко пъти стана дума за титлата. В Стара Загора не трябва да се плашат от нея, както и да говорят за нея. Та откъдето и да го погледнеш, Петър Хубчев разполага с най-добре подредения отбор в "А" група заедно с този на Лудогорец. От ЦСКА през зимата ще си тръгнат поне 6-7 чужденци, а други нямат право да идват. Литекс пък в последните години е несъстоятелен конкурент на който и да било, за каквото и да било. Ботев (Пд) нищо чудно да приключи в момента, в който Интерпол открие Цветан Василев или пък някой в банката открие колко й дължи клубът. Точно невероятната финансова и организационна стабилност на Берое е онова, което днес отличава заралии от всички останали отбори в топ 6. А щом отборът е подреден, а клубът спокоен, целта може да е само една. И тя не е никак утопична цел след онова, което показа Берое в Разград. Всъщност след онова, което показва от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички