С хъс и човек повече: Хебър спря устрема на преобразения Берое (ВИДЕО)


С хъс и човек повече: Хебър спря устрема на преобразения Берое (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1537 0

Хебър изненада Берое, постигайки минимална, но важна победа с 1:0 у дома. На стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик домакините надделяха над преобразения тим на старозагорци.

До победата на тима, воден от Любослав Пенев, се стигна след попадение на Георги Николов. В 71-вата минута той се възползва от създал се карамбол в противниковото наказателно поле, реализирайки.

Така полузащитникът донесе първия гол, първите точки и първата победа на своя отбор през новия сезон, изкачвайки го до 6-ата позиция във временното класиране с актив от 4 точки.

В следващия кръг, на 7-и август, Хебър гостуват на един от бившите отбори на Пенев – ЦСКА 1948. В същия ден Берое домакинства на новака в елита Крумовград.

Хебър започна много по-убедително срещата. Пазарджиклии се установиха в противниковото поле. В 9-ата минута Георги Вълчев отправи удар от сериозна дистанция, който Родриго Ачинели спаси.

До средата на първото полувреме Берое бе преминал центъра едва няколко пъти, задържайки се зад него неособено трайно. В 29-ата минута бившият играч на заралии - Карлос Охене, засече хубаво центриране на Николай Николаев, но не уцели вратата.

4 минути по-късно Матвей Игонен също бе затруднен. Гостите осъществиха скоростна атака, завършила с шут на Тиаго Сейхас, който от границата на наказателното поле получи топката след блокиран шут на Вини Трибуле.

Студен душ за старозагорци падна в 42-рата минута на срещата. Жорди Говеа блокира центриране на Николаев с ръка. Георги Кабаков не се посвени да му покаже втори жълт картон, принуждавайки го да напусне предварително терена.

Доминацията на домакините продължи и с началото на второто полувреме. В 51-вата минута те пожелаха да бъде отсъдена дузпа, отново за игра с ръка, този път в наказателното поле. Главният арбитър обаче не уважи претенциите им.

7 минути по-късно Ангел Бастунов нахлу отляво в наказателното поле на гостите след бърза контраатака. Ачинели все пак излезе навременно, скъсявайки дистанцията и спирайки опита му да реализира.

Не съумя да го направи в 71-вата минута, когато отново Бастунов се озова с топка в крака в противниковата пеналтерия. Последва разбъркване, при което той успя да отклони към Георги Николов, който откри резултата, вкарвайки първия гол на за пазарджиклии през новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички