С гол-красавец и скандален червен картон: Лудогорец писа "2" на Берое (ВИДЕО)


С гол-красавец и скандален червен картон: Лудогорец писа "2" на Берое (ВИДЕО)
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

4454 0

Лудогорец продължи победната си серия в Първа лига с успех като гост на Берое. Разградчани се наложиха с 2:0 при визитата си на старозагорци от 22-рия кръг на Първа лига.

Резултата в 24-ата минута откри Сон след подаване от Рик Джонатан. Второто попадение на сметката на "орлите" бе дело на Руан Круз, който удвои в 63-тата минута.

Така Лудогорец записа 4-ата си поредна победа в шампионата, изкачвайки се на върха в класирането с актив от 48 точки. Също толкова има и Черно море, но с мач повече, докато ЦСКА е трети с 3 по-малко. Берое от своя страна съхрани позицията си в Топ 10.

Заралии обаче имат едва 25 пункта на сметката си - точно толкова, колкото и 11-тият Славия. Това бе 4-ата среща без успех за тима, воден от Родриго Ачинели.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасна ситуация се състоя пред вратата на Берое. В 5-ата минута Оливие Вердон засече центрирана от корнер топка, която обаче профуча край страничния стълб.

20 минути след първия съдийски сигнал инициативата бе все така изцяло в ръцете и краката на играчите на Лудогорец. Близо 80% притежание на топката, 2 на 0 голови положения и 3:0 корнери в полза на разградчани.

ГОООЛ! В 25-ата минута отбраната на Берое се пропука и това даде шанс на разградчани да поведат в резултата. Рик Джонатан овладя по страхотен начин изсипана в наказателното поле топка. Той се обърна и продължи към нахлуващия Сон, който откри.

По-малко от 10 минути по-късно Руан Круз удвои преднината за своя отбор. Асът на "орлите" напредна, финтира Ачинели и оплете коженото "кълбо" в мрежата за втори път. Попадението обаче бе отменено след преразглеждане поради засада.

Най-чистото положение към момента пред старозагорци се откри в 41-вата минута. Страхотна многоходова комбинация между Еспиноса, Трибуле и Каетано изведе на стрелкова позиция последния. Ударът му обаче бе отразен от Падт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Берое погледна към вратата на съперника си още в първата минута на вторите 45. Вини Трибуле получи хубаво центриране в пеналтерията на "орлите". Асът опита акробатично изпълнение със странична ножица, който обаче бе блокиран.

В ответната атака вратарят на домакините Родриго Ачинели сътвори огромна глупост. Стражът излезе, за да посрещне въртата назад топка. Той изглежда забрави, че отдавна е напуснал пределите на наказателното си поле. В опита си да изчисти, уцели свой съотборник, коженото "кълбо" се върна към него, а той протегна ръце, за да го хване. Главният арбитър мигновено го изгони.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА

ГОООЛ! Малко преди да бъде заменен Круз отново се разписа, този път от редовна позиция. Той се възполза от избита около границата на наказателното поле топка, изпращайки я с мощен шут във вратата на заралии.

В 87-ата минута Берое имаше страхотен шанс да се върне в мача. Себастиан Виа преодоля много добре противников играч, продължавайки наляво към непокрития Каетано. Крилото напредна, но изстрелът му бе отразен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Берое: Ачинели, Вълков, Барето, Минго, Сегундо, Вия, Алгара, Каетано, Трибулет, Полетино, Говеа;

Лудогорец: Падт, Пьотровски, Джонатан, Гонсалвеш, Фон Витри, Идалго, Вердон, Сундберг, Текпетей, Неделев, Секо;

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Хосе Луис Ачиари е на десето място във временното класиране с актив от 25 точки - колкото има и 11-ият Славия.

На 17-и февруари "зелените" загубиха визитата си на "белите" на стадион "Александър Шаламанов" и сега ще търсят първа победа за официалната 2024-та година.

Футболистите на Георги Дерменджиев пък са втори в таблицата със сбор от 45 пункта - колкото има и третият ЦСКА. При успех днес "орлите" ще се изравнят с лидера Черно море и дори ще го свалят от върха, тъй като имат по-добри показатели в преките мачове.

За последно разградчани загубиха на свой терен от Сервет Женева (22.02.) с минималното 0:1 и по този начин отпаднаха на 1/16-финалите в Лига на конференциите.

Иначе, 12-кратните шампиони на България надвиха Черно море с 3:1 на 19-и февруари, а преди това спечелиха Суперкупата на страната, побеждавайки ЦСКА 1948 с дузпи (10.02.).

*Лудогорец и Берое вече играха веднъж през настоящия сезон - на 27-и август грандът постигна разгромен успех на "Хювефарма Арена" - 5:0 (кръг №7).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Боксовата круша на Лудогорец: Раградчани са безпощадни срещу Берое - броят голове е стряскащ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички