Рекордът, на 6 крачки от който се отказа Камбуров


Рекордът, на 6 крачки от който се отказа Камбуров
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2819 0

Рекордьорът по голове в българския футболен елит Мартин Камбуров се отказа от футбола само на 5 мача от друго голямо постижение. Ако бе изиграл още 6 срещи в родния елит, той щеше да подобри рекорда на Георги Илиев за най-много мачове в "А" група/Първа лига.

Бившият футболист на Черно море, Локомотив (Пд) и други записа 461 мача в българския елит, преди да окачи бутоните през декември 2019 година. Камбуров спира на 456 мача.

Все пак ветеранът остава в историята с най-много попадения във високото ниво на футбола в България - 256. Той се върна пред "Дарик" към първото си попадение в тази дълга редица.

"По мои изчисления футбол играх 20 години. Първият гол - трябва да се върнем доста назад - 1998 г. Аз съм легенда на Локомотив, имам се за такава, но съдбата ми беше да съм юноша на Ботев. Петър Зехтински ми даде шанс да направя дебют в А група срещу Нефтохимик на "Лазур". Ние се борехме да останем в групата, а те бяха доста стойностен отбор. Те вече водеха с 3:0, когато той ми каза: "Хайде, влизаш". С първото или второто докосване вкарах гол, и то много хубав. Винаги ще помня този гол", сподели 41-годишният нападател. А ето какво друго не успя да постигне звездата във футбола и това го разгневи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички