Първи тим у нас поиска да се въведе и тук правилото за пет смени


Първи тим у нас поиска да се въведе и тук правилото за пет смени
Снимка: Официален сайт на Берое

1444 0

Берое стана първият клуб у нас, който официално изразява позицията си, че иска при доиграването на шампионата да се правят по 5 смени. Такава опция вече бе препоръчана на Изпълкома на БФС от медицинската комисия към централата. Спортният директор на заралии Валентин Грудев изяви надежди, че това ще се случи.

"Много се надявам от БФС да устоят на първоначалния си план за по пет смени. След дългата пауза това ще е полезно за футболистите и ще им позволи да се предпазят от нежелани контузии", каза той. Вчера стана ясно, че международният борд на футболните асоциации (IFAB) е направил временни поправки в правилата на играта, сред които е и решението за пет смени на мач, така че всичко зависи от централата ни.

Грудев коментира и решението плейофите да бъдат съкратени. "Каквото и да кажа по темата, то думите ми ще бъдат приети за нечиста монета. Желанието на нашия клуб беше първенството да приключи в пълния си формат. Още повече, че контузените преди пандемията Александър Василев, Карлос Охене и Зоран Йосипович са готови за игра и имаме повече опции за състава. Но какво да се прави, явно вървим към плейофи в непълен вид. До последно ще се борим за място в шестицата", допълни босът. А кога е крайният срок, до когато УЕФА иска крайното класиране от Първа лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички