Петър Хубчев взима Илко Пиргов в Берое


Петър Хубчев взима Илко Пиргов в Берое

2833 0

Берое е на път да привлече първото си зимно попълнение. Заралии са пред договор с вратаря Илко Пиргов, разбра "Тема Спорт". Според запознати договорът на стража със "зелено-белите" ще е за 2 години. 28-годишният Пиргов идва под Аязмото като свободен агент, след като преди Коледа напусна Черно море. Берое го взима като конкурент на Благой Макенджиев. Заралии освободиха Иван Караджов преди празничните дни. Не е изключено обаче заради по-богатия му опит Пиргов да бъде налаган като титуляр още по време на зимната подготовка. В кариерата си стражът е пазил още за Литекс, ЦСКА и Пирин (Благоевград).

С Пиргов в Стара Загора почти сигурно ще се събере и друг моряк - десният защитник Александър Александров, който има предварителен договор с беройци. За тях Сашо вече изкара един период в кариерата си под ръководството на наставника Илиан Илиев. Александров е кадър на столичния Септември. Играл е още за Локомотив (Стара Загора).

В същото време стана ясно, че Берое няма да привлече трети играч на варненци - нападателя Мирослав Манолов. Той също е бил в плановете на Петър Хубчев, но засега юношата на ЦСКА, който също като Пиргов мина и през Литекс, остава извън селекцията на зелено-белите. Това означава, че напролет те ще продължат да разчитат на национала Венци Христов, чийто договор изтича през лятото, и Жуниор Мапуку.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички