Официално: Берое е с нов собственик


Официално: Берое е с нов собственик
Снимка: Официален сайт на Берое

2873 0

От днес, 14 юни, Берое официално има нов собственик. На официалния си сайт от клуб информират, че успешно са приключили преговорите между СНЦ "Сдружение за подкрепа на футбола – Берое" и Ернан Банато, собственик на CRD Sport за придобиване на 100% от акциите

Акциите вече са в новия собственик

Те вече са прехвърлени на новия собственик. Подробности около смяната на собствеността ще бъдат обявени на пресконференция в понеделник (19 юни), когато ще стартира и подготовката на тима за новия сезон в Първа лига. Подробности за часа и мястото за нея ще бъдат обявени допълнително.

"Досегашните собственик и ръководство на клуба пожелават много успехи на ПФК „Берое“ и вярват в успешното му развитие и бъдеще като емблема на българския футбол!", написаха още старозагорци.

Предисторията

Интересът на CRD Sport към Берое е от няколко месеца, като от фирмата са направили съответните проучвания относно финансовото състояние на клуба и неговите задължения. Те са останали доволни, когато са разбрали, че старозагорци нямат такива.

Същата компания имаше интерес да придобие и Пирин, но в крайна сметка до сделка не се стигна.  Негативният развой е станал заради финансови неуредици, след като представители на компанията разкрили намеренията си за отлагане пред кмета и председателя на Общински съвет Радослав Тасков.

Сред представителите на американската компания са юристът по спортно право Данило Монти, формалният представител на компанията Ернан Банято, както и финансист. Компанията има разностранни бизнес интереси. Тя държи телевизионните права на мексиканската футболна лига. Берое все още няма назначен постоянен треньор, като Иван Желев води тима в спасителния бараж срещу Спортист Своге.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички