Новите в Берое: Това е един от най-добрите отбори


Новите в Берое: Това е един от най-добрите отбори

1551 0

Преди началото на първата тренировка за сезон 2015/16 пред камерите и фотообективите на журналистите застанаха петимата нови футболисти, подписали с „Берое“ през последните седмици. Това са Стивън Петков, Георги Божилов, Иван Коконов, Венелин Филипов и Спас Делев.

Най-прочувствен в словото си беше Петков, който досега имаше забрана да играе професионален футбол и дори беше изритан от Лудогорец.

"Берое бе отборът, който първи ме потърси в един много труден момент в моя живот. По един или друг начин всички видяха как постъпиха хората тук – като отношение, обстановка, условия и държание. Нямам думи, с които бих описал отношението на хората, треньори, ръководство, играчи и публика. За всичко това – едно голямо „благодаря“! И оттук нататък колкото по-малко думи, толкова по-добре. Дано успеем да продължим колкото е възможно по-напред по пътя ни в Европа и дано станем шампиони в „А“ група", категоричен беше юношата на "Левски".

Божилов също беше в трудна ситуация, като беше неизвергнат в Черно море, преди да дойде ключовият му принос за Купата на България.

"Моят случай е подобен на този на Стивън. От „Берое“ бяха най-настоятелни да премина тук и точно поради тази причина избрах този клуб. Надявам се занапред да направим една хубава подготовка и да се предпазим от контузии, което е най-важното. А за всичко останало, времето ще покаже".

Иван Коконов, който имаше оферта от "Левски", също подчерта, че от Берое са го искали най-настоятелно.

"За мен имаше няколко оферти, но от „Берое“ показаха най-голям интерес и имаха желанието да ме привлекат в най-скоро време. С клуба се разбрах набързо, за да дойда да играя тук".

Спас Делев и Венелин Филипов пък споделиха, че Берое е от най-добрите отбори в България и затова са предпочели да играят в Стара Загора.

"Прецених, че за мен и моето развитие най-добре е да премина в „Берое“, защото този отбор бе най-добрият в сравнение с тези, от които имах предложения", сподели Делев.

"Избрах „Берое“, защото този тим в последните години се превърна в един от най-добрите отбори в България. Великолепни условия за игра и затова резултатите не закъсняха", каза Филипов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички