Хубчев с любопитни подробности за състава и подготовката на Берое


Хубчев с любопитни подробности за състава и подготовката на Берое
Снимка: БГНЕС

1044 0

Петър Хубчев даде пресконференция на днешния старт на подготовката на Берое преди новия сезон в "А" група. За начало той разкри, че в следващите дни в Стара Загора на проби ще бъдат трима играчи.

"Да, ще има. Днес с нас ще тренира Дамян Трифкович, който идва от „Рудар“, Словения. Освен това с нас ще бъде вратаря Георги Георгиев, който в последните години е играл в чужбина. Третият на проби е Георги Каранейчев, нападател, който за последно е играл в молдовския „Тираспол". 

Бронзовият медалист от 94' коментира и слуховете за напускащите играчи. Той подчерта, че Костадинов и Макенджиев може ида не останат. Андонов обаче е преподписал своя договор.

"Ясно е, че всеки ден се пише за Георги Костадинов. Той не е подновил договора си все още и по всяка вероятност няма да остане в „Берое“, тъй като не успя да се разбере с ръководството. Благой Макенджиев е другият, който също все още не е подновил договора си. А Георги Андонов се е договорил и остава в тима".

Хубчев изрази надежда, че отборът му ще успее да се подготви оптимално за старта на европейските клубни турнири, въпреки че времето е малко. Това е и причината беройци да се подготвят единствено в Стара Загора.

"Надявам се момчетата да са починали, както трябва, защото наистина те бяха накрая на силите си. От днес нататък ни интересува единствено да не загубим нито един час, нито една тренировка и поради тази причина отказахме да пътуваме на лагери било то на друго място в България или в чужбина, тъй като времето е крайно недостатъчно. А по нашите разбирания и нашите методи подготовката е от порядъка на 5-6 седмици, а сега до първия мач имаме 2 или 3.

В последните седмици с треньорите се постарахме да потърсим информация и да разговаряме с хора, които са на по-високо ниво от нашето и ще се опитаме да съберем подготовката в тези две седмици по такъв начин, че отборът да бъде в най-добрата си форма на 2-и юли. За тимовете, които всяка година играят в Лига Европа, първите мачове може би са контролни, но ние не бихме си позволили такова нещо. Поради тази причина от днес това е най-важната задача. А що се отнася до цели и класирания, ще говорим по-късно", сподели Хубчев.

На въпрос дали централният бранител Владимир Зафиров е готов да поднови тренировки с отбора старши треньорът отговори положително.

"Имам информация, че е готов. Все още не съм влизал в съблекалнята, но от 7 часа сутринта правим медицински изследвания и според информацията, която имам, всичко е наред. Най-важното нещо, което ме интересува е, всички да дойдат здрави и напълно възстановени. На първата тренировка няма да бъде Атанас Зехиров, чиито ангажименти с националния отбор продължиха по-дълго време и той ще почива до четвъртък. Елиаш днес пристига в България и утре ще тренира. Игор Джоман също има един ден повече почивка.

"Честно Ви казвам, не успях да се зарадвам от цяло сърце на успеха с второто място. Едната от причините бе точно лошата контузия на Керкар. Имахме няколко варианта дали да се оперира в България или във Франция. Разговаряхме с него и неговото желание бе да се оперира в родината си. Най-малкото нещо, което можехме да направим, е да се съобразим с неговото желание. Благодаря на ръководството на „Берое“, че се съгласи с желанието на футболиста. Операцията и възстановяването ще преминат във Франция и имаме уговорка, че специално възстановяването ще бъде на място, което е изцяло професионално. Обясниха ми, че там има център, в който се възстановяват най-професионалните футболисти", сподели Хубчев по повод контузията на Керкар в края на миналия сезон.

"„Към този момент търсим един защитник, който по възможност да може да играе поне на два поста в защитата. Засега имаме конкретно име. Освен това сме набелязали един дефанзивен полузащитник, с когото сме разговаряли. Още един дефанзивен полузащитник също ни е нужен. Ако всичко се развие, както трябва, ще можем да избираме измежду трима човека и евентуално още един външен офанзивен футболист. Конкретни имена имаме, но по понятни причини не можем да ги споделим сега. Надявам се в следващите три-четири дни това да е нормално. Наясно съм, че всеки треньор иска още от първата тренировка да е окомплектовал състава си, но това е невъзможно не само в България, а почти навсякъде", финализира изказването си Петър Хубчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички