Модернизацията в Берое започна! Лекция на Трибуле матира Пирин на старта на Първа лига (ВИДЕО)


Модернизацията в Берое започна! Лекция на Трибуле матира Пирин на старта на Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Velar Eremiev - Chocho / LAP.bg

7819 0

Берое стартира кампанията в Първа лига, побеждавайки с 2:1 като гост отбора на Пирин насред Благоевград. В герой за гостите се превърна Вини Трибуле, който наниза и двете попадения за заралии.

Пирин започна много добре първата част, създавайки няколко положения. В крайна сметка, "орлетата" закономерно откриха. В 23' бе организирано заучено положение от свободен удар, което Данийл Кондраков изпълни с прецизност и матира Ачинели.

Веднага след това Берое се хвърли в предни позиции и в заключителните минути на първата част изравни. Вини Трибуле се извиси над всички в наказателното поле след изпълнен корнер и с глава направи резултата 1:1 в 46'.

Втората част пък започна с "гръм и трясък". Беро стартира по чудесен начин и осъществи пълен обрат. Старозагорци организираха чудесно нападение, Майк Себайос бе изведен и видя вдясно нахлуващия Вини Трибуле. Авторът на първия гол бе намерен и в опразнената врата вкара за 2:1 в 50-ата минута.

Последваха още много положения, но нито един от двата отбора не успя да ги материализира в гол. Трибуле бе близо до хеттрика, но негово попадение бе отменено поради засада.

По този начин Берое вече е първи във временното класиране с актив от 3 точки, а Пирин последен с 0 и голова разлика -1. В следващия кръг старозагорци приемат Арда, а Пирин гостува на ЦСКА 1948.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Първото опасно положение през новия сезон в Първа лига се разигра пред вратата на Берое. Пробив и мощен шут от границата на наказателното поле застраши Ачинели, на когото обаче не се наложи да се намеси в 3-ата минута.

Пирин продължи да доминира с нови два опита за гол. Първите 5 минути от срещата категорично говориха в полза на "орлетата".

ГОООЛ! Първото попадение за новата кампания в родния елит бе на сметката на Пирин, а негов автор - Данийл Кондраков. В 23-ата минута той получи шанс да стреля от границата на пеналтерията. С мощен шут в левия долен ъгъл не остави шансове на Ачинели и откри резултата.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ГОЛА 

Берое постепенно разхлаби обръча около врата си и се впусна в преследване на изравнителния гол. 10 минути, след като допуснаха такъв във вратата си обаче, "заралии" все така не съумяваха да намерят път да го сторят.

В 37-ата минута Вини Трибуле бе изведен добре зад гърба на противниковата защита. Ковальов обаче съумя да излезе навреме, за да пресече подаването. Нападателят от своя страна опита да си спечели нарушение, но такова не беше отсъдено.

ГОООЛ! Берое все пак стигна до желания паритет и това се случи в самия край на първото полувреме. Отново Вини Трибуле получи шанс и този път го оползотвори по най-добрия начин. Нападателят засече центрирана от корнер топка и с помощта на левия страничен стълб изравни резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Вторите 45 минути започнаха, както завършиха първите - с гол за Берое. Него отново реализира Вини Трибуле. След получен отляво от Майк Севайос пас в наказателното поле, останалият на празна врата таран нямаше как да пропусне и осъществи пълен обрат за своя тим. (50').

След попадението силните минути за гостите продължиха. В 71' Трибуле бе изведен от Мечев, нападателят на заралии реализира, но попадението бе отменено поради засада.

Берое можеше да сложи точка на спора в 83-ата минута. Тонислав Йорданов стреля от точката за дузпа, след като бе намерен по отличен начин, но ударът му бе спасен от Ковальов. Веднага след това пък Вини Трибуле можеше да добави от 5-6 метра, но прати топката директно в тъч.

Стартови състави

Пирин: Ковальов, Дюлгеров, Тютюков, Медвед, Пепси, Кондраков, Семенив, Тасев, Попадийн, Бачев, Бучков

Берое: Ачинели, Каскардо, Лучиано, Дилан, Ягуачи, Вълков, Мечев, Василев, Трибуле, Говеа, Пенчев

Преди мача

Краткото лято за двата тима премина по различен начин, след като в гостите се вложиха сериозни инвестиции за селекция, с която ще се гонят значително по-добри резултати от миналия сезон. В Благоевград пък се стигна до някои скандали, развили се и в деня на мача.

Букмейкърите дават лек аванс на "орлите" в днешния двубой. Те изиграха до този момент 4 контроли, в които победиха Беласица и Марек, а паднаха от Арда и Левски. 

Берое в своите три проверки записа от всичко - реми с Добруджа, победа над Черноморец Бургас и поражение от Етър. За последно се стигна до нулево реми при визитата на заралии в Благоевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички