Мапуку: Хубчев е №1 в България, не бихме Лудогорец случайно


Мапуку: Хубчев е №1 в България, не бихме Лудогорец случайно

1467 0

Нападателят на Берое Жуниор Мапуку е впечатлен от качествата на своя треньор Петър Хубчев. Според него той е най-добрият на поста си у нас.

"За Петър Хубчев важат три главни неща, а именно дисциплина, строгост и точност. Той е от тези треньори, който успява да ни внуши, че колектив се гради с дисциплина. Когато сме на тренировка, няма никакво отпускане, което ни помага и за мачовете. Позволява си да се отпусне с нас рядко след тренировки. Но никога преди това. Тази негова строгост и последователност в изграждане на колектива ни помага много. За мен той е най-добрият треньор в България", каза Мапуку, цитиран от "7 дни спорт".

Футболистът от ДР Конго разкри и че е щастлив да играе при "заралии". "Моят мениджър Маел Ел Уалид ме доведе в Стара Загора. Първоначално бях пратен в Черноморец, където изиграх един мач и не ме одобриха. След това трябваше да започна с Локомотив (Пд), но се забавиха с подписването на договора ми. Моят мениджър се обади на Петър Хубчев. Той поиска да ме види и, разбира се, ме одобри. И сега се радвам, че играя за Берое", откровен е Мапуку.

Той говори и за предстоящия мач с Лудогорец от 1/8-финалите за купата. "В Разград отиваме да играем реванша за купата с най-добрия отбор в момента в България. Но ние не ги победихме случайно в Стара Загора, направихме страхотна подготовка и имаме отлична концентрация за всеки мач", каза нападателят. По отношение на разликите между българския футбол и този във Франция, играчът споделя:

"Разликата с Франция е голяма, във френския футбол има повече пространства, по-техничен е, и също се разчита повече на тактиката. В България защитниците ми се качват на гърба. Тук се играе повече като в Англия, разчита се на физиката".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички