Лудогорец екзекутира Берое и свали ЦСКА от върха


Лудогорец екзекутира Берое и свали ЦСКА от върха

1951 0

Лудогорец уби Берое с 4:0 в мач от 18-ия кръг на "А" група, в който липсваше интрига и заряд. Точни за шампионите бяха Кишада в 15-ата, Мисиджан на два пъти - в 18-ата и 73-ата, и Вандерсон в 82-ата минута.

Успехът прати шампионите на върха в класирането за първи път от август насам, след като там се бе позиционирал ЦСКА. Двата тима имат равен брой точки - по 38, но разградчани са с по-добри показатели. Берое остана на третата позиция с 28 точки.

Берое започна срещата със самочувствие и увереност, като още във 2-ата минута пропиля чудесен шанс да открие резултата. Слави Костов бе изведен сам срещу Стоянов и стреля от воле, но над вратата. В 7-ата минута след контра пък Венци Христов опита изстрел от границата на наказателното поле, но стражът на Лудогорец боксира. В 12-ата минута Върджил Мисиджан проби отдясно, Зафиров се подхлъзна в опита да го спре и холандецът отправи изстрел, който обаче премина покрай близката греда.

В следващите минути с две смъртоносни и ефективни атаки Лудогорец хвърли Берое в нокдаун. Първо в 15-ата минута Терзиев изведе чудесно Кишада зад защитата на "заралии", а той, след като успя да преодолее излезлият да го пресрещне Макенджиев, мушна топката в опразнената врата. Само 3 минути по-късно, след нова грешка в зелената отбрана, Мисиджан направи двойно с Кишада, след което, останал сам срещу вратаря, крилото мушна топката между краката му за 2:0! В следващите минути гостите доминираха, като в 23-ата минута Кишада можеше да запише втори гол в мача на сметката си, но Макенджиев спаси силният му изстрел с глава.

Развитието на мача поизнерви играчите на Берое, като в 33-ата минута капитанът Иво Иванов си изкара ненужен жълт картон. След ситуацията треньорът Петър Хубчев влезе в пререкание със страничния рефер, като и намесата на Николай Йорданов не го успокои. До края на полувремето домакините успяха да сътворят няколко добри атаки, като в 39-ата минута Костов стреля опасно, но край гредата.

Въпреки направените две промени на почивката - Мапуку за Венци Христов и Керкар за Бакалов, Берое не показа, че знае как да се върне в мача. Въпреки това в 53-ата минута се наложи Владо Стоянов да показва класа, след като удар на Станислав Костов можеше да го изненада. В 61-ата минута Кишада можеше да реши всичко в този мач, след като получи добро извеждащо подаване, но се увлече в индивидуални действия и топката му бе отнета.

В 73-ата минута интригата в този сблъсък бе убита, а Мисиджан танцуваше своя танц на победата. Лудогорец поде бърза контраатака, Марселиньо пусна от центъра към холандеца, който стигна до границата на наказателното поле и стреля фалцово в долния ляв ъгъл на Макенджиев за 3:0! В оставащите минути Берое изглеждаше сякаш се е предал, заради което бе наказан в 82-ата минута. Вандерсон преодоля Иво Иванов в наказателното поле и с диагонален шут смълча трибуните на стадиона в Стара Загора за 4:0!. Това бе негов шести гол с екипа на Лудогорец в първенството. Публиката на "заралии" отдавна бе оредяла, като останалите на местата си фенове започнаха да скандират името на Петър Хубчев след гола на Вандерсон.

СТАТИСТИКА

Мач от 18-ия кръг на "А" група

БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ 0:4

0:1 Кишада 15'

0:2 Мисиджан 18'

0:3 Мисиджан 73'

0:4 Вандерсон 82'

Състави:

БЕРОЕ: 22. Благой Макенджиев, 2. Илия Мунин, 6. Иво Иванов, 3. Владимир Зафиров, 28. Веселин Пенев, 27. Игор Джоман, 70. Георги Костадинов (66' Спировски), 25. Димо Бакалов (49' Керкар), 9. Станислав Костов, 10. Венцислав Христов (46' Мапуку).

Резерви: Михайлов, Динков, Н'Диае, Спировски, Керкар, Мапуку

Треньор: Петър Хубчев

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 80. Жуниор Кайсара, 27. Козмин Моци, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков, 8. Фабио Ешпиньо, 17. Дани Абало (46' Вандерсон), 84. Марселиньо (78' Анисе), 93. Върджил Мисиджан, 11. Жуниор Кишада (63' Хамза).

Резерви: Борян, Витиня, Барт, Златински, Вандерсон, Анисе, Хамза

Треньор: Георги Дерменджиев

Жълти картони: Иво Иванов 32', Ешпиньо 56'

Червени картони: Няма

Съдия: Николай Йорданов

Стадион "Берое", Стара Загора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички