Киров: Важни три точки, но сме далеч от разбиранията ми за футбол


Киров: Важни три точки, но сме далеч от разбиранията ми за футбол
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

1503 0

Старши треньорът на Берое - Николай Киров, говори след ценната победа над Арда в среща от 17-тия кръг на Първа лига. Заралии се наложиха с 2:0, а специалистът се надява трите точки да дадат нужното спокойствие на възпитаниците му. Той обаче не скри и, че представянето се различава от неговите разбирания за футбол. 

"Много сме далеч от това, което аз имам като разбиране на футбола. Най-важното днес бяха трите точки, които се надявам да дадат нужното спокойствие и играчите да си върнат самочувствие. Когато имаш негативна серия, винаги самочувствието спада. Дано сега да повдигне тонуса, защото ще е нужен в следващия двубой", коментира специалистът след последния съдийски сигнал.

"За новости мисля, че може да говорим след Нова година. Сега е важно с наличния ресурс, ако е възможно да спечелим още някоя точка в последния двубой и после да мислим за Купата. Винаги когато не допуснеш гол е добре, но имаме доста работа да свършим. Днес имаше някоя друга ситуация, в която си пролича и тръгвахме по-бързо да градим атаките, в това естество имаме доста работа", обясни Киров за предстоящите планове на тима. 

"Търсим варианти. Търсим различни схеми, с които състезателите да се чувстват най-добре спрямо техните качества. Вини Трибуле е далеч от върхова форма и няма как да е, тъй като не е играл от февруари. Като физика явно се е поддържал добре, защото изигра почти пълни 90 минути. Надявам се да разгърне целия си потенциал в Берое", добави треньорът.

Специалистът завърши с коментар и за слуховете за трансфери на стадион "Берое" и по-точно евентуален такъв на Абубакар Тунгара:

"Въобще не се коментират изходящи трансфери. Мисля, че качеството на състава трябва да се подсилва, а не да се отслабва. Затова повече коментираме и наблюдаваме хора за входящи трансфери. По цял ден анализираме и наблюдаваме, защото трябва да вдигнем нивото след Нова година".

Ето как се разви двубоят между Берое и Арда!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички