Берое изкова изключително ценен успех срещу Арда


Берое изкова изключително ценен успех срещу Арда
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

2215 0

Берое Стара Загора записа изключително ценен успех през този сезон, след като надви Арда с 2:0 в мач от 17-ия кръг на родната Първа лига. Точни за отбора на Николай Киров бяха Вини Трибулет и Абубакар Тунгара в 68-ата след добавка от дузпа.

Първата част в Стара Загора не беше особено зрелищна, след като двата отбора не играха на високо темпо, като в 32-ата минута дойде най-опасното положение за един от двата отбора. Тогава Тунгара засече от воле след центриране от ъглов удар, но с крак Анатоли Господинов парира удара му.

Секунди след старта на втората част заралии откриха резултата, след като Трибуле напредна в половината на Арда и с премерен изстрел поведе старозагорци напред.

В 63-ата попадение на Светослав Ковачев за гостите беше отменено, след като юношата на Лудогорец беше в положение на засада, а в 68-ата Стив Траоре беше фаулиран в наказателното поле на Арда. Тунгара пропусна първоначално, но при добавката се разписа и подпечата успеха на Берое.

По този начин тимът на Киров се издигна до 11-ото място в Първа лига с 16 точки, докато Арда остана четвърти пореден мач без победа и е девети с 23 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички