Иван Караджов: Искам да се върна в ЦСКА


Иван Караджов: Искам да се върна в ЦСКА

3138 0

Кариерата на Иван Караджов е съпътствана от доста несполуки. Често името на вратаря е асоциирано с проблемите му извън терена по време на престоя му в ЦСКА. Встрани от фокуса обаче остават успехите на 25-годишния страж, който на два пъти вдигна Купата на България, по веднъж с "червените" и Берое, както и Суперкупата. Малко известно е, че бившият юношески национал има още един трофей във витрината си, спечелен през 2008 година. Тогава с набор 1988 на ЦСКА заедно с Иван Иванов и Михаил Александров той става шампион. Дни след раздялата си с Берое Караджов даде интервю пред "Тема Спорт", в което обясни причините да си тръгне от клуба, както и дали е имал скандали с Петър Хубчев. Той даде и повече яснота около бъдещето си.

- Иване, изкара два години в Берое, в които спечели и два трофея - Купа и Суперкупа. Остава впечатление обаче, че си тръгваш от клуба със скандал. Така ли е?

- Няма нищо вярно, че напускам заради някакъв конфликт или скандал. За пореден път в медиите се изкара, че съм едва ли не много лошо момче. Моето име винаги го свързват с какви ли не скандали. Не мога да разбера защо. Бил съм скандалджия... Не, не съм. Просто хората постоянно свързват нещата с престоя ми в ЦСКА и историите оттогава. Наистина бях малък, бях малко луд и направих грешки. Съжалявам за постъпките си тогава, но няма как да върна времето назад. В крайна сметка хората се учат от несполуките си. Смятам, че в Берое никога не съм правил подобни неща. Промених се като човек. Идва ми малко в повече и ми е писнало постоянно името ми да се свързва с някакви скандали, факт е, че сам съм си го направил и сам трябва да изчистя тези неща. Но някой път ме обижда хората постоянно да говорят какъв съм. Ядосвам се, защото от дълго време съм съвсем различен, но се продължава да се пише за неща, които са отдавна забравени. Нека се коментира играта ми, а не личният ми живот.

- Една от главните причини, заради която се говори, че напускаш, е сериозен конфликт с Петър Хубчев. Каква е истината за отношенията ви с него?

- Няма такива работи. Каквото е имало, сме си го казали по мъжки. Аз съм изразил моето мнение и той своето. Това, което сме си говорили, е било за благото на отбора и да може да се върви напред. Моето напускане е свързано с това, че искам да се развивам и да играя повече. Смятам, че дадох много на Берое, така че си тръгвам с добро и няма от какво да се срамувам. Искам да уточня, че няма никакви конфликти между мен и него или когото и да било. Искам да благодаря на хората в клуба, че ми подадоха ръка в един много труден период за мен, в който не бях играл футбол, но те въпреки всичко ми помогнаха.

- В последния месец обстановката около отбора се нажежи сериозно. Имаше ли прехвърчане на искри в съблекалнята и стигало ли се е до бой, каквито информации се появиха?

- Винаги е имало по-остри реплики, и то във всеки един отбор. В някои периоди е имало по-голямо напрежение, но проблемът винаги се е решавал на момента. Ето например казват, че съм скандалджия. Но аз никога не съм правил конфликти Ако обаче имат предвид, че казваш истината в очите пред всички, то тогава съм склонен да приема, че съм такъв. Ще уточня, че винаги в съблекалнята се е говорило открито Смятам, че е нужно да се намалят малко лъжите, които се пишат и говорят, за да потръгне футболът ни. Последното, което беше пълна глупост, бе боят между Венци Христов и Мапуку. Боже, кой измисли тази простотия. Не знам защо винаги трябва да се натрупва негативно мнение у хората.

- Въпреки че казахте, че всичко е наред в съблекалнята, след това паднахте с 0:4 от Лудогорец, което малко или много показва обратното...

- Вярно е, че загубихме тежко от Разград. Но в момента най-нормалното е да се падне с толкова от тях. С оглед мача, който изигра Берое, смятам, че това бе най-малкото, с което можеше да се отървем. Но не бива да се говори, че едва ли не някакви странични проблеми са повлияли на отбора, за да падне с такъв резултат. Просто в този момент не се показа максималното. Понякога се случва да имаш спадове, но те дойдоха във важен етап от сезона.

- В началото на шампионата бяхте слагани като фаворитите за класиране в горната шестица. Сега обаче тимът се намира на пето място със само четири точки пред седмия...

- За тази фаза от сезона четири точки са и много, и малко. Оттук нататък не знам какво ще става в отбоpa. Нито съм запознат кой ще остане, нито кого ще вземат. Дали ще успее да се сформира силен тим или не. Всичко е много относително. Истината е, че Беpoe има нелека програма след паузата и при определенo стечение на обстоятелствата може да изпадне от сметките за горната шестица. Като цяло мисля, че си тръгвам от горе-долу добър отбор. Но в момента сме много далеч от 2013 година. Тогава тимът бе изключително качествен - спечелиха се два трофея - Купа и Суперкупа. Мисля, че това бе най-силният отбор на Берое през новия век или дори в последните 25 години. Със сигурност ще бъде пагубно за хората в клуба, както u за феновете, ако и тази година не се играе в първата шестица. Дано това не се допусне. В крайна сметка в Стара Загора всичко е налице - база, организация, финанси, публика... Клубът е може би точно след Лудогорец и Литекс по стабилност. Необяснимо ще бъде да не успее да се класира сред челниците. Виждаме, че примерно Локомотив (София) е в далеч по-лошо положение, но е по-напред в класирането.

- Отстъпва ли по класа в момента Берое на останалите, които се борят за първата шестица - "Левски", "Ботев", Черно море, Литекс и Локо (Сф)?

- Не смятам, че на Берое му липсва нещо. Може би главната причина в момента отборът да не е по-напред е постоянството. Видяхте, че допуснахме някои грешки и излуснахме златни възможности в някои от мачовете. Можеше и дори по едно време да излезем първи. Донякъде бяхме наивни. В началото на сезона в мача в Ловеч срещу Литекс водехме в резултата, но загубихме изключително смешно, макар цял мач да ги надигравахме. Имаше и други такива срещи, които ни костваха много точки.

- Оттук насетне накъде ще продължи твоят път? Появиха се информации, че може отново да се върнеш в ЦСКА.

- Сега още не знам. Ще почина малко със семейството. Нямам някакви планове в момента. Като цяло не съм говорил с никой нито от ЦСКА, нито от някой друг клуб. Ако излезе някоя оферта от чужбина, бих се радвал да отида. Оттук насетне обаче в България бих играх вече само за един отбор. Ясно е, че става въпрос за ЦСКА. Все пак съм израснал в клуба и натам ме дърпа. Засега едва ли ще играя в друг български клуб, въпреки че човек никога не бива да се зарича. Надявам се през новата година да постигна много успехи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички