Хубчев вкара Берое в световния елит


Хубчев вкара Берое в световния елит

1291 0

Феновете на Берое може и да недоволстват от треньора Петър Хубчев, но той вкара тима в престижна класация, пише "Меридиан мач". В момента "заралии" са на 18-о място в света по сухи мрежи. В преброяването са включени всички първенства от Европа, включително и долните дивизии на топшампионатите, както и първенствата в Северна и Южна Америка.

Берое не е допуснал гол в 7 от 11-те си мача до момента, което прави респектиращите 64% от всички двубои. Вратата на "заралии" бе пронизана веднъж само от Локо (Пд), Черно море, Монтана и "Левски".

На първо място в класацията е босненският Жрински, който не е допуснал попадение в 9 от 11 срещи или се е опазил в 82% от случаите. Тройката допълват украинският гранд Динамо Киев (80%) и Белфорт от трета дивизия на Франция със същия процент.

Интересното е, че освен Берое и Жрински, в топ 20 намират място още три отбора от Балканите - хърватските Хайдук и Риека, както и сръбският Явор. Друг голям клуб, намиращ се преди Берое във въпросната класация, е Лион с 67% сухи мрежи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички