Хубчев: Мапуку и Джоман остават, каращите проби трябва още да се доказват


Хубчев: Мапуку и Джоман остават, каращите проби трябва още да се доказват
Снимка: Иван Йочев

1517 0

"Доволен съм, но имаме още много работа". Така старши треньорът на Берое Петър Хубчев обобщи видяното по време на първата контрола на тима за годината. "Заралии" победиха с 2:0 втородивизионния Верея.

"Футболистите се вложиха много ангажирано в мача въпреки умората. Вижда се, че футболистите на някои постове, на които те трябва като цяло да са по-свежи, бяха доста уморени, но се опитаха да дадат всичко от себе си", коментира той след спаринга.

По отношение на играчите, които карат проби в тима, Хубчев заяви: "Трябва още да се доказват. Ние не бързаме много със селекцията. Искаме да опитаме според нашите възможности да привлечем футболисти, които да ни помогнат. Някои ще останат, други - не".

Специалистът изрази досада от въпрос, свързан с нападателя Венцислав Христов, който е желан от ЦСКА и италианския Палермо.

"Сагата с Венци Христов ми е омръзнало да я коментирам и няма да го направя. Най-важното около него, а и за всеки футболист – най-важното е да е здрав. Започна да бяга леко. Надявам се до няколко дни да започне и с отбора", сподели треньорът.

"Подготовката е направена така, а и момчетата вече го знаят – първите 10 дни са възможно най-тежките като физическо натоварване за тях. Съвсем честно казвам – всеки дава максимума от себе си. За наша радост освен Венци Христов и Димо Бакалов нямаме други контузии, което също говори, че момчетата са работили в почивката", споделя Хубчев.

"Мапуки и Джоман ще останат, но трябва да се доказват като всеки друг. Няма никакъв натиск да се разделим с който и да е футболист. Изключено е да стане това някой да упражни натиск върху ръководството, треньорите или който и да е", категоричен бе Хубчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички