Даниел Моралес: Срещу ЦСКА сгрешихме фатално, излизаме за победа срещу Берое


Даниел Моралес: Срещу ЦСКА сгрешихме фатално, излизаме за победа срещу Берое
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1361 0

Наставникът на Ботев Враца - Даниел Моралес, изрази надежди, че ще види един променен облик на своя отбор в сравнение с последния мач у дома срещу ЦСКА, загубен с 0:4. Врачани имат ново, нелеко предизвикателство в лицето на Берое.

Двата тима излизат един срещу друг в двубой от 16-и кръг на Първа лига в понеделник (31.10). Срещата ще се състои на стадион "Христо Ботев" от 17:30 ч. Преди нея, специалистът не пропусна да изтъкне качествата в състава на старозагорци.

"Очакваме тези мачове с нетърпение, защото знаем, че са пред нас в класирането. Наясно сме, че трябва да внимаваме, защото Берое е един отбор, който има добри изпълнители за всеки пост. Имат сериозен потенциал. Оттук нататък всичко зависи от нас. Важно е как ще влезем в срещата, защото срещу ЦСКА допуснахме някои грешки, които ни костваха много", заяви Моралес пред "Мач Телеграф". Той разкри част от основните проблеми в играта на неговите възпитаници, както и целите на отбора до края на полусезона.

"През цялата седмица сме работили в тази посока и грешките, които допуснахме тогава. Надявам се това да даде резултат. Момчетата са концентрирани, но понякога напрежението идва в повече. Всички знаем, че това е мач, който трябва да се спечели. Фокусът е върху нашия отбор и ние трябва да зарадваме нашите привърженици с победа. Трябва да дадем всичко, за да се поздравим с успех. Не мислим за класирането. Важни за нас са мачовете до края на полусезона", допълни още той.

Моралес оцени Ботев като отбор, който може да освети пътя на талантливите играчи. Той разкри за състезател, който ще пропусне двубоя със "заралии" и не прикри големите си амбиции начело на тима.

"Трябва да вземем колкото се може повече точки в тях. Разбира се, че ще е хубаво да сме по-наред в класирането, това ще даде нужното самочувствие на момчетата. Те се стараят много, но и аз не ги оставям на мира. Ботев Враца е трамплин за тези играчи, за да могат да отидат в по-голям клуб. Меси няма да бъде на линия за срещата с Берое. Футболът в днешно време се играе повече с глава, отколкото с крака. Трябва да сме концентрирани и да мислим през цялото време, за да стигнем до трите точки.

Знаем силните и слабите страни на Берое. Настроението в отбора е нормално. Трябва да има колективен дух сред момчетата и на терена да изглеждат като братя и да си помагат. Ако го няма това, е много трудно. Трябва да преминем през трудностите заедно. Стъпало по стъпало и нещата ще се случат", завърши Дани Моралес.

Ето защо съперникът на врачани също се включи във войната срещу съдиите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички