Бивш шеф в Берое: Ще е престъпление, ако не сме в Европа


Бивш шеф в Берое: Ще е престъпление, ако не сме в Европа
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1958 2

Бившият шеф на Берое Михаил Боендруков е категоричен, че при моментното съотношение на силите в "А" група тимът задължително трябва да се бори за място в Лига Европа.

"В сегашната ситуация, когато "Левски" и ЦСКА се борят за лиценза си, а пловдивският "Ботев" е без президент, а в основата на Литекс са предимно младоци, ще е престъпление, ако догодина не играем в Европа. При нас, за разлика от конкурентите, има добра организация, силно ръководство, треньори, колектив и футболисти. Тимът е стабилен финансово и е редно да върви напред", коментира Боендруков, цитиран от "Тема Спорт".

"Сега "Левски", ЦСКА, Локо (Пловдив) и други са в тежко финансово положение и търсят помощ от феновете. В Стара Загора сме пионери в тази област. Преди години сдружението на феновете "СНЦ Берое-Завинаги" спаси клуба от закриване и дари безвъзмездно акциите на сегашните шефове, за да се радваме на успехите на отбора в момента", допълни той.

Боендруков взе отношение по предстоящия сблъсък на "заралии" срещу Локомотив (София) в неделя.

"Това е най-сигурната ни победа. Превъзхождаме ги цялостно и като отделни единици. Те имат само един Емил Гъргоров. Мачът е много важен по пътя ни към бронза", допълни бившият силен човек под Аязмото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички