Берое търси първа победа срещу убедителния лидер Лудогорец


Берое търси първа победа срещу убедителния лидер Лудогорец
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1960 0

Дербито от топ 6 на "А" група в съботния богат на футболни събития ден е между Берое и Лудогорец. Срещата е от 20:00 часа и ще може да я СЛЕДИТЕ НА ЖИВО в Sporline.bg

Берое е един от приятните отбори в две-три години в шампионата, но възпитаниците на Петър Хубчев така и не успяват да се намесят в борбата за първите три меса  в първенството.

Освен това след разделянето на шампионата на две шестици "зелените" нямат победа. Това до голяма степен се дължи на факта, че в два от мачовете Берое игра с човек по-малко (срещу Ботев и Литекс в последните два кръга). И в двата мача заралии показаха характер и успяха да стигнат до равенства. Въпреки това последната победа на тима е от началото на март срещу ЦСКА.

На другия полюс е шампионът Лудогорец, който вече е убедителен лидер в "А" група. Възпитаниците на Георги Дерменджиев имат 55 точки, което е с 8 повече от втория Локомотив (София) и 14 повече от днешния си съперник.

Последната загуба на тима дойде срещу Литекс в края на февруари, като в момента "орлите" са в серия от 3 победи и 2 равенства в "А" група, а освен това нямат загуба в последните 9 мача във всички турнири.

Също така Лудогорец играе успешно срещу Берое. В 14-те мача, изиграни между двата отбора, шампионите имат 8 победи, 5 равенства и едва една загуба, която дойде за Купата в Стара Загора.

Сега в Стара Загора Берое ще търси втората си победа над разградчани, като Петър Хубчев се очаква да закотви на пейката Жуниор Мапуку, който е неузнаваем след паузата в първенството. Добрата новина е завръщането в игра на Иво Иванов, който беше наказан за предишния двубой.

В Лудогорец проблемите са свързани с контузии на Йордан Минев и Юнес Хамза. Тунизиецът не е използван често от Дерменджиев и липсата му няма да се усети. Браян Ангуло пък прави силни мачове след паузата и засега замества отлично българския национал. "Орлите" се предполага, че няма да правят големи промени в състава, въпреки предстоящия двубой срещу "Левски", и, ако има изненади, те ще са по-скоро насочени към схемата на Берое.

БЕРОЕ (4-2-3-1): Пиргов; Зехиров, И. Иванов, Динков, Пенев; Джоман, Г. Костадинов; Нсереко, Елиаш, Керкар; Г. Андонов 

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): В. Стоянов; Кайсара, Барт, Моци, Ангуло; Златински, С. Дяков; М. Александров, Марселиньо, Мисиджан; Безяк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички