Берое свали "Левски" от върха и завърза интригата в челото


Берое свали "Левски" от върха и завърза интригата в челото

1752 0

Берое победи "Левски" с 1:0 в мач от 18-ия кръг на "А" гурпа. По този начин старозагорци свалиха съперника от първото място в класирането, което в момента принадлежи на Лудогерец, който е с равни точки със "сините", но с по-добри показатели.

Успехът от друга страна върна "зелените" в битката за върна. Те имат 30 точки, с 4 по малко от лидерите Лудогорец и Левски.

Голът вкара Спас Делев в 64-ата минута. Той надбяга защитата на гостите, след като получи дълго подаване от Георги Божилов.

"Левски" за трети пореден път губи гостуването си под Аязмото.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Уникален пропуск на Исмаил Иса в 5-ата минута! Нападателят на домакините получи топката отдясно на нападението, остана сам срещу вратаря, а до него тичаше съперников бранител. Иса обаче стреля, неточно.

В 10-ата минута Игор Джоман подаде към Исмаил Иса, който се пребори с Аймен Белаид и Максимилиан Карнер, след което стреля, но над напречната греда в аут.

Георги Андонов стреля от далеч в 19-ата минута, Йоргачевич улови топката без никакви проблеми.

Бедоя центрира от корнер в наказателното поле на Берое в 25-ата минута, след което Диаби продължи към втора греда, където Краев отблизо стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Илко Пиргов.

Боян Йоргачевич беше притиснат в 27-ата минута от Исмаил Иса и вратарят на "Левски" за малко да сбърка, но успя в последния момент да избие топката.

Нов пропуск за Берое в 34-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на "Левски" се получи разбъркване, Иво Иванов стреля, топката рикошира в защитник на гостите и премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Боян Йоргачевич.

В 44-ата минута Прохазка центрира в наказателното поле на Берое, Иво Иванов затвори добре Умар Диаби и от крака на нападателя топката излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Прохазка подаде към Умар Диаби в наказателното поле, нападателят стреля без забавяне, но изглежда разтегна бедрен мускул и остана да лежи на терена. Наложи се да бъде сменен с Китамбала.

Центриране в наказателното поле на "Левски" в 55-ата минута, при което Том леко отклони топката с глава и тя попадна в ръцете на Боян Йоргачевич.

Венци Василев стреля с глава след центриране в 61-ата минута. Боян Йоргачевич закова топката на голлинията. Домакините претендираха, че кълбото е влязло във вратата, но на повторението се видя, че нямат основание. Секунди по-късно Спас Делев подаде към Елиаш, който от удобна позиция отправи удар, но встрани от вратата.

В 64-ата минута Делев получи топката зад защитата на "Левски". Нападателят на Берое напредна, преследван от Живко Миланов и простреля Йоргачевич за 1:0.

Исмаил Иса преодоля двама футболисти на "Левски" и излезе сам срещу Боян Йоргачевичв 71-ата минута, но стреля в тялото на вратаря.

Радослав Цонев центрира в наказателното поле на Берое, където Георги Костадинов стреля с глава, но над напречната греда в аут.

 

СЪСТАВИ

БЕРОЕ: 23. Илко Пиргов, 15. Георги Динков, 28. Веселин Пенев, 6. Иво Иванов, 13. Емин Ахмед, 21. Елиаш, 27.Игор Джоман, 70. Том, 77. Спас Делев, 10. Исмаил Иса, 7. Георги Андонов

ЛЕВСКИ: 29. Боян Йоргачевич, 14. Веселин Минев, 3. Аймен Белаид, 30. Максимилиан Карнер, 70. Георги Костадинов, 20. Живко Миланов, 10. Мигел Бедоя, 15. Роман Прохазка, 8. Джереми Де Ноойер, 12. Божидар Краев, 11. Умар Диаби

ПРЕДИ МАЧА

„Сините“ показаха, че нямат намерение лесно да отстъпят върха в класирането, като в миналия кръг победиха Славия с 2:0. "Левски" води в класирането с 34 точки, колкото има и Лудогорец.

Берое е пък е първият тим извън челната тройка – четвърти с 27 точки.

Мачът идва в деликатен момент за Петър Хубчев и неговите възпитаници, които бяха разгромени с 5:0 от Лудогорец пред уикенда. Това повиши градуса на напрежението под Аязмото, където домакините ще гонят реабилитация за тежкото поражение.

"Левски" влиза в тежка серия от мачове на чужд терен, която освен днешното дерби с Берое, включва гостувания на Ботев за първенство и на Литекс за Купата на България.

В състава на „сините“ е възможно Максимилиан Карнер да замени Йордан Милиев, който игра на неговото място срещу Славия, защото австриецът беше наказан. Владимир Гаджев пък е вариант за титуляр за сметка на испанеца Бедоя.

Треньорът на домакините Петър Хубчев обмисля да върне сред титулярите вратаря Благой Макенджиев, който направи няколко много груби грешки в началото на сезона, но пък неговият заместник Илко Пиргов получи 5 гола в Разград.

"Левски" загуби предишните си две визити на под Аязмото, но победи Берое с 2:0 през септември в последния мач помежду им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички