Берое скочи на БФС: Премълчахме отменени голове, да се уеднаквят критериите за дузпа


Берое скочи на БФС: Премълчахме отменени голове, да се уеднаквят критериите за дузпа
Снимка: Официален сайт на Берое

2701 0

Изпълнителният директор на Берое - Стелиян Попчев, даде подробно интервю пред "Спортното шоу на Дарик радио", след като се изясни глобата, която "заралии" отнасят след грозните сцени около домакинството на Пирин. 

Тогава отсъдена и по-късно реализирана дузпа, накара феновете да нахлуят на пистата, а напрежението не приключи дотук. Попчев обаче е категоричен, че финансовото наказание е справедливо, но не и част от отсъжданията на арбитрите. 

Той даде и няколко срещи за пример, в които се е стигнало до грешни решения от съдиите спрямо Берое и клубът е бил пряко засегнат.

Мнението на Попчев

"Като наказание - очаквано. За съжаление тежко, но справедливо на база точките, по които сме наказани. Делегатът на срещата си е описал всичко и си е свършил работата, за която е бил изпратен от Българския футболен съюз и така трябва да бъде. Ние приемаме наказанията, тъй като те са закономерни на база случилото се на стадиона. Какво се е случвало през сезона, това е работа на журналистите да гледат и коментират, а ние няма да обръщаме внимание на това, какви са били другите наказания.

По-важното е защо се стигна до тези ексцесии. Това е на база случващото се през целия втори полусезон. Решихме да не вземаме отношение, да не се занимаваме със съдиите и да си гледаме само нашия отбор. Премълчахме отменения гол със Септември в Стара Загора при загубата с 1:2, премълчахме отменения гол срещу Локомотив Пловдив на „Лаута“ при равенството през втория полусезон, премълчахме отсъдената дузпа в наша вреда във Варна срещу Спартак, когато спечелихме с 4:0.

Да, тогава те не реализираха, но даваше друг развой на срещата“, заяви Попчев по повод отношението към Берое през пролетния полусезон.

Хората и футболната общественост виждат всичко това, но всичко си има търпение граници. Ние не толерираме тези действия по футболните стадиони, където трябва да има празник и хората да се вълнуват. Това всичко стана инцидентно, неконтролируемо и на база на несъществуващо нарушение в 94-ата минута и след това дузпа, при която от нито една камера не се вижда красноречиво дали е дузпа или не.

Крайно време е съдийската комисия да си уеднакви критериите и когато има глава, ръка, дали е дузпа или не е дузпа и не нужно ние всеки път да звъним на футболни съдийски експерти, за да ни кажат правилно или неправилно е отсъдено", категоричен е Попчев.

Вижте каква 5-цифрена глоба отнесе Берое от БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички