Берое ще бори 23-годишна прокоба в "Надежда"


Берое ще бори 23-годишна прокоба в "Надежда"

2709 0

Берое ще се опита да прекъсне днес черната си серия при гостувания срещу столичния Локомотив. Последната победа на старозагорци в "Надежда" е от далечната 1991 г. , когато единственият гол за успеха на "зелените" с 1:0 вкара Димитър Трандафилов. Стадионът на столичните "железничари" е един от най-негостоприемните за Берое и прокобата тегне вече 23 години. Отборът на Петър Хубчев е и в тежък момент, след като не само загуби, но и бе надигран от ЦСКА под Аязмото. Сега старозагорци ще се опитат да наваксат пропуснатите точки, като във временното класиране имат само точка аванс пред Локомотив.

За мача днес Хубчев няма да може да разчита на контузените Самир Аясс и Георги Костадинов, а въпреки контузията в кръста, най-вероятно Веселин Пенев ще попадне в групата от 18 футболисти, но ще остане резерва. Треньорът ще забие намиращия се в слаба форма Жуниор Мапуку на пейката и на мястото му в атака ще се появи Станислав Костов. Миналият през ЦСКА и Ботев (Пд) футболист донесе победата срещу ПФК Бургас в турнира за Купата на България и ще заслужи доверието на спортно-техническия щаб.

Сигурно ще има още няколко промени в тима на Берое в сравнение с мача с "червените". Очаква се македонецът Стефан Спировски да започне като вътрешен халф, а Крис Гади да бъде дясно крило.

Около 100 фенове ще пропътуват разстоянието до София, за да подкрепят своя любим тим на стадион "Локомотив".

Голямата цел пред Локомотив е да победи днес и да си осигури място в челната шестица. При успех "железничарите" ще излязат с две точки пред "заралии", а се очаква да изпреварят в класирането и пловдивския Ботев, който вероятно ще загуби от ЦСКА на стадион "Българска армия".

В тима на Димитър Васев няма никакви проблеми, като треньорът може да заложи на футболистите си в най-добра форма. Той отново ще играе само с Ламжед Шехуди в атака, като зад него ще нападат Ливраменто, Даниел Генов и Владислав Романов. По левия фланг на защитата Румен Трифонов отново трябва да бъде предпочетен пред Камен Хаджиев. Като вътрешни халфове вече добър тандем направиха Иво Иванов и бразилецът Том.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички