Венци Христов: Ще отстраним Лудогорец за Купата


Венци Христов: Ще отстраним Лудогорец за Купата

2864 0

Нападателят на Берое Венцислав Христов получи на специална церемония в Пресклуб "България" наградата си за играч на 8-ия кръг в "А" група.

Той отбеляза три гола при победата на Берое над Марек с 4:0. Христов получи 16 гласа в анкетата на Пресклуба сред футболните треньори и специалисти, Дани Абало (Лудогорец) има 3 гласа, Кристиян Малинов (Литекс) - 2 гласа и Роман Прохазка (Левски) е с 1 глас.

"Благодаря на колегите си за шанса, който ми предоставиха да отбележа трите гола и на всички, които гласуваха за мен" каза Христов пред репортерите и допълни, че целта минимум на отбора през този сезон е да бъде в първата шестица.

"Видя се, че миналата година Берое нямаха алтернатива във втората седмица и за цяла футболна България беше лошо, че не бяхме сред най-добрите. Целите ми до края на сезона са да спечелим медали с Берое в първенството и да вземем максимален брой точки с националния отбор. Предпочитам да съм полезен за отбора, а не да съм голмайстор ."

Христов коментира и жребия за Купата на България, който отреди тимът от Стара Загора да играе с Лудогорец.

"Падна ни се възможно най-тежкия съперник за Купата, но всичко може да се случи. Според мен ще ги отстраним. Сгъстената програма на Лудогорец може и да ни даде предимство, но в отбора им има много добри футболисти и ако играят срещу нас с резервите, те ще искат да се докажат и ще имаме много трудни мачове."

Христов допълни, че са стартирали преговорите му за нов договор с Берое, но не може да каже дали би напуснал клуба при добра оферта през зимата.

"За интерес от ЦСКА нямам представа. Трябва да питате тяхното ръководство. Миналата зима имаше интерес от тях и аз исках да играя при "армейците" заради моето лично израстване като футболист. Не не искам отново да има сага с мой евентуален трансфер."

На въпрос дали към него има интерес от италиански отбори и дали предпочита да играе в България или в чужбина, Христов каза:

"Видях какво е да си чужденец навън. Трябва да се докажеш, за да спечелиш уважението им. Футболът в Украйна е различен и извадих своите плюсове от престоя си там. Велизар Димитров много ми помогна за адаптацията, научих доста неща от Жуниор Мораеш, който бе избран за играч на сезона в страната. В началото всичко беше нормално, но после дойдоха проблемите – започнаха да ходят военни с автомати по улиците на Донецк."

Венцислав Христов посочи, че очаква тежък двубой с Локомотив София за първенството, а за предстоящите мачове с националния отбор уточни:

"Любослав Пенев е отличен мотиватор, всички, които сме повикани в националния отбор, ще дадем най-доброто от себе си и най-важното е да спечелим срещу Хърватия и Норвегия!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички