Берое ще бори 14-годишна прокоба на "Тича"


Берое ще бори 14-годишна прокоба на "Тича"
Снимка: chernomorepfc.bg

1064 0

Черно море излиза днес, за да затвърди тормоза над Берое на "Тича". Той продължава вече 14 години, в които старозагорци нямат успех във Варна. за последно те спечелиха с 2:1 на 12 май 2001 г. в среща, която породи много съмнения за феърплея. Тогава 3 кръга преди края точките бяха жизненоважни за Берое в битката за оцеляване и те ги взеха при съмнителни обстоятелства, припомня "Тема Спорт".

След леката победа обаче започнаха мъките на "заралии" край морето. В 12 мача Берое се добра едва до три равенства, а 9 пъти загуби, като головата разлика е 17:3 за "моряците".

В търсене на нова победа обаче треньорът на Черно море Никола Спасов трябва да решава не малко кадрови проблеми. Освен трайно контузените нападатели Бакари и Живко Петков, срещата пропускат още халфовете Марк Клок и Марчин Буркхард. За сметка на това в състава се завръща опитният Даниел Георгиев, който в предния кръг срещу "Левски" изтърпя наказание за натрупани картони.

Очаква се Никола Спасов да не играе ва банк, а да заложи на схема с четирима защитници. Добрата новина е, че французинът Мехди Бурабия успя да пребори задрвословните си проблеми и ще бъде сред титулярите. Отново основна дилема пред наставника е кой да води атаката, като се очаква нов шанс да получи Вилян Бижев, а Вареа да остане на пейката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички