Берое избухна два пъти за първа победа над шампиона в А група


Берое избухна два пъти за първа победа над шампиона в А група
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

2599 0

Берое избухна на два пъти, за да победи Лудогорец с 2:0. Това е първи успех за старозагорци над шампиона на ниво А група.

Игровото превъзхоство на гостите, които бяха без основни футболисти ка Марселиньо и Козмин Моци, не доведе до нищо опасно пред вратата на Берое, освен един удар от въздуха на Роман Безяк, който обаче излезе в аут. За сметка на това домакините се възползваха по най-добрия начин от положенията си и в 38-ата мин Иво Иванов вкара след грешка на съперниковата отбрана.

През втората част Атанас Зехиров реши да пробва нещо нестандартно и в 63-ата мин направи 2:0. Треньорът на старозагорци Петър Хубчев пък беше изгонен, за бурен протест, искайки нарушение срещу свой футбоилист.

Победата приближи Берое на само точка зад четвъртия Литекс, който обаче днес приема ЦСКА. Локомотив (София) пък има възможност да се приближи на 5 точки от лидера Лудогорец ако бие днес Ботев (Пловдив) в "Надежда".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути Берое се опита да натисне съперника с преса дълбоко в неговата половина. Това обаче не притесни опитните играчи на шампионите и те умело изнасяха топката, но до опасности така и не стигат.

В 16-ата мин. Лудогорец все пак нанесе удар към вратата на домакините. Михаил Александров центрира отдясно и Вандерсон от движение засече топката. Тя обаче попадна в ръцете на вратаря Илко Пиргов

Берое се опита за отговори с шут на Нсереко отдалеч, но той бе много неточен.

В 23-ата минута съдията Георги Кабаков спести жълт картон на капитана на "орлите" Светослав Дяков. Той влезе грубо с бутоните напред в краката на Иво Иванов, който остана да се превива на тревата. Дяков учудващо се размина само с устна забележка.

Ножичен удар на Роман Безяк профуча покрай вратата на Берое. Пиргов остана на място и трябва да е благодарен, че топката не влезе в мрежата му. Секунди по-късно Петър Хубчев изрита топката, недоволен от решение на арбитъра. Кабаков го предупреди, че при втора такава проява, ще го прати на да догледа мача на трибуните.

Берое поведе в 38-ата мин с гола на Иво Иванов. След центриране от корнер, Костадинов с глава прати топката в малкия пеналт пред Владо Стоянов. Там Елиаш пробва удар, който бе блокиран от Михаил Александров. Топката обаче попадна в капитана на домакините и той не сгреши - 1:0.

Малко след това Лудогорец можеше да върне попадението. Безяк качи топката на главата на Анисе, чийто удар обаче беше слаб и много неточен.

Секунди преди почивката, Георги Костадинов можеше да направи 2:0, но се засуети и опита му за удар бе блокиран от Терзиев. Топката в крайна сметка стигна до Джоман, който стреля покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна равностойно. Чак в 57-ата минута стана интересно. След центриране от фаул пред вратата на Берое, Безяк не можа да стреля с глава и топката мина покрай вратата.

В 62-ата минута Атанас Зехиров вкара втори гол за Берое след самостоятелен пробив. Той беше изпуснат от Браян Ангуло,а топката мина и между краката на Владо Стоянов.

На домакините им дойде повечко самочувствие. Те започнаха да отнемат топката още в средата на терена, а при една атака Нсереко стреля опасно, но вратарят на шампионите спаси.

Нерви на терена в 82-ата мин. Защитникът на Берое Веселин Пенев влезе остро в краката на Михаил Александров, в следващия момент Кайсара му налетя в гръб. Петър Хубчев и още един човек от щаба му нахлуха на терена. Това беше достатъчно реферът Кабаков да прати треньора на домакините сред зрителите.

До края събитията се развиваха предимно в полето на ЛУдогорец.

СЪСТАВИ

Илко Пиргов във втори пореден мач е титуляр на вратата на домакините вместо контузения Благой Макенджиев. В нападение треньорът Петър Хубчев е заложил на ветерана Георги Андонов вместо позагубилия хорма Мапуку.

При шампионите прави впечатление отсъствието на двете най-големи звезди на тима - Марселиньо и Козмин Моци. Логичното обяснение е, че е са оставени да починат преди реванша за купата с Левски в сряда.

БЕРОЕ -  ЛУДОГОРЕЦ 2:0 (Иво Иванов 38, Зехиров 62)

БЕРОЕ: 23 Илко Пиргов, 28 Веселин Пенев, 15 Георги Динков, 6 Иво Иванов, 77 Савио Нсереко, 21 Елиаш, 27 Игор Джоман, 70 Георги Костадинов, 26 Салим Керкар, 18 Атанас Зехиров, 7 Георги Андонов; треньор Петър Хубчев

ЛУДОГОРЕЦ:21 Владислав Стоянов, 80 Жуниор Кайсара, 16 Браян Ангуло, 15 Александър Александров, 55 Георги Терзиев, 18 Светослав Дяков, 88 Вандерсон, 12 Абел Анисе, 93 Върджил Мисиджан, 7 Михаил Александров, 9 Роман Безяк; треньор Георги Дерменджиев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Този мач не решава първенството, обяви треньорът на Лудогорц Георги Дерменджиев на бринига си преди гостуването на Берое. Дани наистина го мисли или цели да не се вкава излишно напрежение в отбора, можем само да гадаем. Факт е, че шампионите са много близо до четвърта поредна титла в "А" група.

"Орлите" са убедителни лидери в класирането с 8 точки аванс пред следващия го Локомотив (София) и на 9 пред ЦСКА.

Все пак в Разград ще играят и с едно наум за сряда, когато е реваншът с Левски от 1/2-финалите за купата на България. Предвид това, може да се очаква треньорът Дерменджиев да даде почивка на някои от титулярите си, макар че не е анонсирал подобно нещо.

Старозагорци пък все още не са спечелилии нито един мач от началото на плейофите. Трагичен е и балансът им в досегашните срещи с шампионите. От 14-те мача Лудогорец има 8 победи, 5 равенства и едва една загуба, която дойде за Купата в Стара Загора.

Въпреки всичко надеждите на Берое за участие в евротурнирите през есента са още живи. Те обаче трябва да влязат в тройката, като за целта трябва да стопят стопяват 5 точки изоставане от ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички