Берое и Спартак не се победиха, варненци треперят за оцеляването си в Първа лига (ВИДЕО)


Берое и Спартак не се победиха, варненци треперят за оцеляването си в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

3451 0

Отборите на Берое и Спартак Варна не успяха да се победят в мач от последната шестица на Първа лига. Двата тима си поделиха точките в Стара Загора, завършвайки 1:1 и продължават да се борят за оцеляването си.

Резултатът бе открит в 20-ата минута. Евандро получи чудесен пас след пробив над Микелс и не бе никак трудно да реализира за гостите. Малко преди почивката пък Серкан Юсеин вкара много хубав гол от границата на наказателното поле и изравни, оформяйки крайното 1:1.

През втората част попадение не падна, но здравата битка на терена продължи. Добри шансове се откриха и пред двата тима, а добри намеси на Фигуеиредо опропастиха плановете на момчетата на Херо.

Отборът от Стара Загора вече е с точка по-близо до оцеляването. Заралии имат 31 пункта в актива си и заемат 12-ата позиция. Ситуацията на Спартак е много деликатна. Варненци са с 22 точки на последното място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-ата минута Берое отправи удар към вратата на Фигуеиредо. Уерди Мара стреля от границата на наказателното поле, но опитът му бе неточен. Малко по-късно късметът отново бе на страната на гостите. Стражът на варненци със сетни усилия отби в гредата силен удар с глава на Макс Челич, за да запази вратата си суха.

В 20-ата минута Спартак Варна организира страхотна атака и откри. Микелс напредна и изведе зад защитата на заралии Евандро. С хубав удар по земя той преодоля противниковия страж 0:1, а Берое имаше претенции за извършено нарушение от Митев при отнемането на топката.

Четири минути преди края на първата част Берое възстанови равенството. Серкан Юсеин получи топката пред наказателното поле, обърна се и стреля в далечни ъгъл. Фигуеиредо не реагира добре и топката влетя в мрежата му за 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-вата Спартак Варна организира скоростна атака, която завърши с удар на Лерой Микелс, но не намери целта. Малко по-късно Микелс изненада Иван Караджов с коварен удар от сериозна дистанция. Вратарят на домакините не беше готов за това изпълнение, но за негово щастие топката кацна върху напречната греда и излезе в аут.

В 65' отново Лерой Микелс беше изведен в наказателното поле. Той технично преодоля Серкан и опита удар от малък ъгъл, но бе неточен.

Последният шанс бе за Спартак Варна в добавеното време. След центриране от свободен удар топката се удари в гърба на включилия се в атаката Фигуеиредо. Пламен Димов можеше да нанесе удар, но не успя. Жоао Марио го направи, но много неточно над напречната греда.

СЪСТАВИ

Берое: Иван Караджов, Бубакар Траоре, Макс Челич, Серкан Юсеин, Уерди Мара, Педро Сантана, Симеон Мечев, Спас Георгиев, Клайдер Машедо, Васил Василев, Тонислав Йорданов

Спартак Варна: Кристиано Фигуеиредо, Александър Цветков, Бен Карамоко, Роберто Хименес, Виктор Митев, Александър Беолусов, Иван Йорданов, Лерой Микелс, Евандро де Лима Коста, Ивей Ромееш, Денис Баланюк

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Берое се намира на втората позиция в последната шестица с 30 точки в актива си. Спартак Варна пък е последен с актив от 21 пункта и се нуждае от победа, за да запази шансове за оцеляването си в родния шампионат.

Ако се позовем на представянията на двата тима в последните им пет мача, то Берое се намира в по-добрата форма. Момчетата на Николай Киров са с 2 победи и 3 загуби в последните си пет, докато тези на Димитър Димитров Херо са с 1 успех, 2 равенства и 2 поражения.

През редовния сезон заралии стигнаха до 2 разгромни успеха над варненци. У дома Берое се наложи с 3:1, а като гост надви тима на Херо с 4:0.

Главен арбитър днес ще бъде Иво Андреев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички